VIDEO: Actorii teatrului Ariel ”îmblânzesc scorpia”

Sâmbătă, 11 martie, în sala „Geo Saizescu” a teatrului Municipal „Ariel” din Râmnicu Vâlcea, cu începere de la ora 18.30, va avea loc premiera oficială a spectacolului „Îmblânzirea Scorpiei”, după William Shakespeare.

Comedie scrisă de William Shakespeare care de-a lungul timpului a fost jucată în foarte multe formule, dar imaginația regizorului Mihai Constantin Ranin reflectă o punere în scenă inedită, care dezvăluie o nouă  viziune și aduce pe scenă o varietate de motive și procedee menite să traducă în limbaj contemporan mesajul piesei originale într-un spectacol modern.

”În toată acestă perioadă cât am repetat piesa „Îmblânzirea Scorpiei” de William Shakespeare pot spune că m-am atașat de oamenii din teatrul Ariel. Îmi pară rău că acest teatru trece prin ceea ce trece acum. Acest teatru trebuie susținut, trebuie iubit, deoarece este teatrul tuturor vâlcenilor.

În ceea ce privește piesa „Îmblânzirea Scorpiei” este o comedie în stilul lui William Shakespeare și care va fi jucată de niște actori extraordinari. Așa că invit toți vâlcenii să vină să ne vadă și îî asigur că vor pleca mulțimiți”, a declarat regizorului Mihai Constantin Ranin.

Actorul Dan Constantinescu, care a devenit și noul directorul teatrului Ariel, a declarat că ”pentru mine, pentru noi toți actorii din Râmnicu Vâlcea este o experiență interesantă, o premieră pentru că jucăm Shakespeare”.

”Am revenit acasă și mă bucur că pot juca din nou în fața publicului vâlcean. În ceea ce privește piesa nu vă pot spune decât atât: este Shakespeare, este clasic, însă este inovator”, completa Liviu Cheloiu.

Din distribuție fac parte actorii: Andreea Tănase, Liviu Cheloiu, Dan Constantin, Constantin Florescu, Tatiana Serghi, Emanuel Bighe, Gabriel Popescu, Alin Păiuș,  Alexandru Nuță, Gogu Preda și Julliet Attoh.

Adi STROESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *