Colgate România și voluntarii Crucii Roșii învață 5.500 de copii din judetul Vâlcea cum să aibă o igienă orală corectă

Luna aceasta, elevii din clasele primare din Vâlcea vor învăța de la voluntarii Crucii Roșii și de la reprezentantii Colgate cum să aibă grijă de sănătatea lor orală.

Parte integrantă a iniţiativei globale Colgate, Programul Școlar Colgate a devenit deja o tradiție în țara noastră, ajungând în acest an la cea de-a 25-a ediție. Din 1993, de la lansarea programului în România, 5.660.000 de elevi din clasele I-IV au beneficiat de educație pentru sănătate și de produse de îngrijire pentru igiena orală.

 

Începând din anul 2015, Programul Școlar Colgate este  derulat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și cu școli primare din întreaga țară.

Anul trecut, aproximativ 150.000 de copii din 30 de judete au beneficiat de sfaturile de igienă orală transmise de peste 1500 de voluntari ai Crucii Rosii si de cadre didactice. Peste 50% din copiii implicați în program anul acesta sunt din mediul rural sau orașe mici.

Cu sprijinul filialelor de Cruce Rosie din tară, Colgate va ajunge în alte 10 judeţe în aceasta primavara, ajutând micuţii să îşi îmbunătăţească sănătatea orală şi, implicit, stilul de viaţă. În cadrul lecțiilor din școli, copiii vor intra în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educațional  Dr. Măseluță și Supereroii dinților sănătoși.

Acesta le prezintă într-o manieră ludică regulile care trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate. După vizionarea filmului, voluntarii Crucii Roșii exemplifică tehnica de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toți copiii prezenți fiind direct implicaţi în acest proces interactiv.

Lecțiile de igienă orală sunt completate de informații privind importanța spălării mâinilor, pentru ca cei mici să fie protejați de afecțiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.

La finalul lecțiilor, copiii primesc toate „instrumentele” necesare pentru a avea în fiecare zi o dantură sănătoasă: periuţă si pasta de dinti, un pliant cu sfaturi pentru părinți, un calendar pentru însemnarea periajului zilnic și produse Protex pentru igiena mâinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *