Mare sărbătoare la mănăstirea Malaia din județul Vâlcea! Vor fi aduse moaștele Sfântului Mucenic Ioan Rusul, ocrotitorul mănăstirii

Maica Ioana, stareța mănăstirii Malaia, județul Vâlcea, mănăstire ce se află la 10 km de stațiunea Vonieasa, vă invită duminică, 19 martie 2017, începând cu ora 9.00, să fiți prezenți cu ocazia punerii în raclă a unei părticele din moaștele Sfântului Mucenic IOAN RUSUL, de către Înalt Prea Sfințitul Părinte Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului, eveniment foarte important pentru creștinătatea ortodoxă. Aceste moaște vor rămâne definitiv la mănăstirea Malaia, pentru ca toți credincioșii să poată veni să se închine și să se roage.

Sfântul Mucenic IOAN RUSUL, este ocrotitorul Sfintei Mănăstiri de la Malaia cu hramurile: „ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI” și „SFÂNTUL MUCENIC IOAN RUSUL”.

Va avea loc și un important moment religios prin Slujba Arhierească oficiată pe Înalt Prea Sfințitul Părinte Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului.

Dragi credincioși vă așteptăm cu drag să fim împreună la acest important eveniment de credință și evlavie.

BUNUL DUMNEZEU SĂ VĂ CĂLĂUZEASCĂ VIAȚĂ!

***

Despre mănăstirea Malaia (scurtă prezentare)

Sfânta Mănăstire Înălţarea Sfintei Cruci se află în localitatea Mălaia, județul Vâlcea. De pe drumul național ce leagă între ele orașele Râmnicu Vâlcea și Sibiu, se intră spre stațiunea Voineasa, după comuna Mălaia, la o distanță de circa 3 km, pe frumoasa şi pitoreasca vale a Lotrului. Aceasta este semnalizată de un indicator corespunzător.

Piatra de temelie pentru noua biserică a mănăstirii de maici, cu hramurile Înălţarea Sfintei Cruci şi Sfântul Mucenic Ioan Rusul, a fost pusă la 12 iunie 2012, cu binecuvântarea Î.P.S. Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu P.S. Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Râmnicului.

Ctitorii mănăstirii sunt preotul Ioan Comăneci, împreună cu familia, sponsorul principal fiind domnul Frank Timiş. Ansamblul mănăstiresc de la Mălaia cuprinde biserica mare şi un arhondaric zidit pe două nivele, cu 11 de chilii.

Biserica este zidită în formă de cruce bizantină, cu pridvor deschis, având lungimea de 37 de metri. Planul şi arhitectura mănăstirii au fost realizate de părintele Ioan Comăneci. Echipa de constructori a fost formată din vieţuitori ai Sfintelor Mănăstiri Gruiul Lupului şi Blănoiu, sub coordonarea părintelui Ioan Comăneci.

Cazarea credincioșilor care vizitează Sfănta Mănăstire se poate face în pensiunile din jurul acestui lăcaș de cult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *