Vâlcea, judeţul în care milionarii în euro împart politic sărăcia

Cică procurorii îl tot anchetează pe Mircia Gutău în dosarul privind acuzaţia de uzurpare de calităţi oficiale, o faptă comisă la lumina zilei şi trâmbiţată de edil pe toate canalele media, dar şi în mediul virtual. Noi am semnalat abuzul, ne-am asumat riscul de a fi boicotaţi, nu ştim de ce ancheta întârzie atât de mult, băieţii au toate materialele şi declaraţiile necesare pentru trimiterea în judecată.

 

Edilul, neînscăunat la data cu pricina, adică imediat după alegeri, a tăiat şi spânzurat prin oraş cum au vrut muşchii lui chiar dacă nu fusese validat.

A semnat documente, invalide toate, dacă e să respectăm legea, a dat şi câteva decizii… şi-a băgat picioarele în toţi şi în toate normele de drept pe ideea ca el e unul pe pământ şi mândru-n toate cele… de toate deciziile ilegale luate.

Noi ne-am ales cu ceva ameninţări şi câteva contracte zburate, cine încalcă ordinul nu mai pune o cărămidă în oraş.

Cică, oficial, selecţia a fost facută pe criteriul pieţei… un criteriu care scoate “fiţuicile din cursă”. Problema e că toate publicatiile din oraş au devenit fiţuici în ultima perioadă de timp din cauza crizei financiare, al dezastrului economic provocat de primarul Mircia Gutău  şi camarilei aflate la conducerea judeţului în ultimii ani.

 

Sub conducerea lor, judeţul Vâlcea a murit încet, dar sigur. Toate marile societăţi au fost furate până la falimentarea lor de politicienii locali şi nu numai, pentru că cei din vârful partidelor politice și-au făcut parte. Toţi şi-au tras contracte de miliarde de lei pe tot felul de contracte aberante care frizează  bunul simţ şi inteligenţa SRI.

De fapt, edilul Râmnicului şi şeful judeţului nu sunt deranjaţi de calitatea unor publicaţii, ci de faptul că acestea nu le  pupă nici dosul, nici pantofii.

Aici e marea problemă…, iar noi nu “pupăm” nici… nici…

 

Cei doi lideri politici, Mircia Gutău şi Constantin Rădulescu încearcă, fără succes, să lanseze pe piaţă ideea că sunt o binecuvântare pentru acest judeţ.

Total fals!

În mandatul lor nici iarba nu creşte. Râmnicul stă pe loc, la fel şi judeţul. Nu se face nimic, nu se mişcă nimic. Vâlcea a încremenit în timp, băieţii mimează munca, mai dau o floare, mai pun o lopată de asfalt şi cam atât.

Singura zonă aflată în mişcare lentă vine din imediata apropiere a celor doi, mă refer la firmele apropiaţilor, dar nici acolo. Doar gaşca are acces la contracte, la banii publici, iar nebunia se accentuează pe zi ce trece.

Dictatura instaurată de actuala coaliţie politică, una de tip fascistoid, a ajuns atât de departe încât nimeni nu are voie să dea informaţii presei. Cine e prins că discută cu ziariştii aflaţi pe lista neagră a celor doi, fie şi despre vreme, e chemat la partid să dea explicaţii.

Zilele trecute, unul dintre directorii aflaţi pe lista PSD a fugit pur şi simplu de un reporter local de teama de a nu intra în tunul lui Rădulescu. Reporterul era bine intentionat, dorea să mediatizeze una dintre acţiunile instituţiei dar s-a trezit cu directorul fugit pe uşa din dos.

 

Si noi ne punem speranţe în astfel de oameni, în persoane care nu-şi asumă nici măcar colaborările.

 

Aproape toată şleahta de parlamentari PSD şi ALDE fac tot posibilul să-şi legitimize dictatura prin ordonanţe şi legi neconstituţionale. Unii vor ca pedepsele de corupţie să dispară şi din legislaţia română, alţii vor să interzică demonstraţiile din stradă cu tunuri cu apă, amenzi usturătoare şi pedepse cu închisoarea pentru împiedicarea actului de guvernare. În termeni simpli… pentru împiedicarea furtului.

Un politician corupt trebuie menajat şi ferit de închisoare, că-i creşte tensiunea, dar un manifestant care amendează furtul printr-o manifestaţie civilizată  în stradă trebuie închis pentru că nu-l lasă pe Tariceanu, Dragnea şi alţi băieţi deştepti să închirize străinilor şi ce-a mai rămas din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *