Grabă mare la Primăria Râmnicului! Consilierii locali au votat la foc automat 37 de proiecte neasumate de specialiştii instituţiei

Şedinţă-fulger la Primăria Râmnicului. Consiliul Local al Râmnicului s-a întrunit „de îndată”, adică în regim de urgenţă, pentru trecerea a 37 de proiecte de hotărâri aflate pe agenda primarului Mircia Gutău. Urgentarea aprobării lor de către CL a fost justificată de  termenul scurt impus de Guvernul României… data de 17 martie. Nu mai contează că niciunul nu a avut avizul comisiilor de specialitate, consilierii au votat nişte documente neasumate de specialişti. Au mers pe mâna primarului, a juristului  şi a secretarului primăriei în ideea că se va reveni asupra lor în momentul aprobării listei de investiţii.

 

Executivul Primăriei a aprobat tot ce avea de realizat în acest an în speranţa că actualul guvern va aloca în baza promisiunilor formulate de premier lucrări pe celebra OUG 28/2013. Se pare, însă, că finanţările din acest an vizează proiectele pe apă-canal şi unităţile medicale, adică urgenţele.

Dintre acestea, mai mult de jumatate dintre proiectele propuse aprobării vizează modernizări de drumuri, treceri de cale ferată, iluminat public, construirea unei gradiniţe şi a două sensuri giratorii.

Primul sens giratoriu va fi realizat la intersecţia străzii Calea lui Traian cu str. Posada şi va costa 1.352.680 lei, cu TVA inclus, iar cel de-al doilea va fi realizat în zona Copăcelu şi va costa 1.048.697 lei, cu TVA inclus. O grămadă de bani pentru câteva rabe de pământ şi trei panseluţe, dar unde-i ordin… cu plăcere.

Nu ştim ce lucrări presupune modernizarea aşa-zisei reţele stradale de la Şcoala “Take Ionescu” pentru care executivul a alocat 3.100.423 lei, în condiţiile în care strada se află într-o stare acceptabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *