Preşedintele Parlamentului European Antonio Tajani impune sancţiuni de o severitate fără precedent asupra deputatului care a avut declarații jignitoare la adresa femeilor

Președintele Tajani a deschis sesiunea vot a Parlamentului European de la Strasbourg anunţând decizia de a-l sancționa pe deputatul Janusz Korwin-Mikke pentru declarațiile sale împotriva egalităţii de gen.

 

Preşedintele Tajani a impus sancţiuni de o severitate fără precedent: deputatului îi va fi reţinută indemnizația zilnică timp de treizeci de zile, va fi suspendat de la activitățile parlamentare pentru zece zile, și i se va interzice să reprezinte Parlamentul timp de un an.
Severitatea pedepsei este proporțională cu gravitatea jignirii. Toate femeile au fost insultate de un atac ce priveşte egalitatea de gen în cursul unei dezbateri în plen prezidată de o femeie, pe un subiect legat de femei.
Preşedintele Tajani a declarat:

Nu voi tolera un astfel de comportament, în mod special atunci când vine de la cineva din partea căruia este de așteptat să își îndeplinească îndatoririle în calitate de reprezentant al popoarelor Europei, cu demnitatea cuvenită. Prin jignirea tuturor femeilor, deputatul a dat dovadă de dispreț față de valorile noastre fundamentale.
De aceea, am deschis imediat o anchetă cu privire la această întâmplare, pe care am încheiat-o rapid, prin impunerea unei sancțiuni proporționale cu gravitatea faptei.

Președintele a dorit, de asemenea, să își ceară scuze în fața tuturor persoanelor care s-au simțit afectate sau jignite de gestul deputatului, subliniind că un astfel de comportament nu va fi permis niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *