ADI Apa Vâlcea îl scapă pe Gutău de casa de la CEC… cu 7 miliarde de lei vechi… din banii publici

Primarul Râmnicului, lovit din nou de noroc. Asociaţia ADI Apa Vâlcea i-a cumpărat casa din vecinătatea CEC Vâlcea cu 7 miliarde de lei vechi. O tranzacţie ilegală, dar ce mai contează. Este foarte adevărat că după prima condamnare penală edilul Râmnicu şi-a împărţit familiei toate bunurile, astfel încât, în prezent, este sărac lipit… la mâna soţiei. După spusele sale… şi noi credem în cuvântul său. Trocul s-a parafat anul trecut cu ajutorul primarilor liberali, mai precis cu ajutorul lui Robert Schell, primarul localităţii Brezoi, şi a lui Florinel Constantinescu, primarul localităţii Călimăneşti, beneficiarul unui împrumt controversat, sub forma unui ajutor de urgenţă, acordat anul trecut de Mircia Gutău… cam 700.000 de lei. Un împrumut cu termen de rambursare indecis…, adică când s-o putea, aparent în 20 de rate, începând cu luna ianuarie 2017. Acum se cam leagă toate afacerile transpartinice din judeţ. Băieţii împart banul public în funcţiie de interesele personale.

 

Cum liberalii din Vâlcea sunt cei mai mari fani ai primarului, candidatura acestuia din partea PNL la alegerile locale de anul trecut fiind refuzată de liderul Alina Gorghiu, nu de filiala locală, trocul pe banii contribuabililor din Vâlcea a mers ca uns.

Încă o dată ne dăm seama că primarul Mircia Gutău este o adevărată binecuvântare pentru urbea noastră. Eu propun D.N.A.-ului să renunţe la dosarele aflate în lucru, la fel şi Parchetului, că tot se mişcă ca melcul în instrumentarea lor, cu toată tona de probe existentă, şi să ni-l lase în pace. Ne subţiază bugetul atât de rapid şi pe faţă, fără frică de pârnaie, că ţi se face şi milă de procurorii care-l tot anchetează.

Dacă „deştepţii” din Vâlcea l-au făcut cetăţean de onoare în timp ce-şi ispaşea pedeapsa la pârnaie, propun Patriarhului Daniel, că tot fac parte din aceeaşi familie, să-i dea o funcţie şi în cadrul B.O.R. E păcat să se piardă o astfel de şansă. Pe bune!

Cei 158.000 de euro vor zbura din contul ADI Apa Vâlcea direct în contul familiei Gutău cu ajutorul preşedintelui Robert Schell, a viceprimarului Sebi Veţeleanu, omul de încredere al primarului Mircia Gutău, ocupantul funcţiei de vicepreşedinte al Asociaţiei, deci reprezentantul Primăriei Râmnicului în acest organism, a secretarului asociaţiei, primarul Florinel Constantinescu şi a altor câţiva primari racolaţi pentru semnături şi după şedinţa la care refuzaseră să participe.

Cică, de la un simpatizant al primarului, nu e o tranzacţie penală pentru că Gutău nu este beneficiarul direct al trocului şi nici reprezentantul Primăriei Râmnicului în asociaţie. Ce spui stimabile, conform legii cam este… aşa spune legea că rudele şi finii se pun la numărătoare…, iar Râmnicul are un singur primar ales, direct interesat în tranzacţia cu pricina… Mircia Gutău.

Gaşca primarului nu ar trebui să-şi facă probleme, pentru că… nu-i pasă. Edilul consideră că „efortul” merită preţul. Se pare că politrucii PSD se chinuie degeaba să scoată corupţia din legea penală, nu e chiar aşa de rău la pârnaie dacă unii se tot cer lunar înapoi… Redăm articolul apărut în „Gazeta de Vâlcea”:

 

„ADI Apa Vâlcea, tranzacţii imobiliare cu familia Gutău

O parte a primarilor vâlceni, adunaţi în şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare Interregională, au decis să umfle conturile familiei Gutău cu 152.000 de euro (6,85 miliarde de lei vechi). La punctul numărul şase al ordinii de zi, în şedinţa din 2 martie 2017, preşedintele ADI Apa, primarul liberal al oraşului Brezoi, Robert Schell, a propus plenului achiziţionarea unui sediu pentru asociaţie. S-au analizat două oferte: fostul sediu al Barreco şi un imobil situat pe strada Căpitan Mărăşescu, nr. 3, Râmnicu Vâlcea. Schell a omis, în timpul şedinţei, să menţioneze numele proprietarului: Vlad Gutău, fiul primarului municipiului Râmnicu Vâlcea. Contactat telefonul, Schell a declarat: „Nu am făcut nici un secret din faptul că Vlad Gutău este proprietarul, dar nici nu ne-am gândit la asta când am analizat oferta, ci doar la preţul avantajos. Este o achiziţie legală de care ADI Apa are nevoie, aşa cum am menţionat şi fundamentat”. Sediul Barreco este evaluat la 144.800 de euro, dar Schell a menţionat, în timpul şedinţei, că ar mai fi nevoie de încă 10.000 de euro pentru reparaţii, iar terenul aferent nu intră în preţ. Prin comparaţie, „casa din spatele CEC-ului” (exprimarea aparţine primarului de la Brezoi, care dorea să evite, în timpul şedinţei, numele proprietarului) se vinde cu 152.000 de euro, un imobil la cheie (deci nu mai necesită reparaţii), cu tot cu terenul adiacent. La auzul acestor argumente, tranzacţia a fost votată în unanimitate, mai ales că preşedintele ADI Apa a spus explicit că propune achiziţionarea acestei case. Este vorba despre imobilul situat în centru oraşului, în spatele CEC-ului, unde a avut sediul, în trecut, Direcţia de Cultură. Amănunt important: pentru deciziile patrimoniale este nevoie de două treimi din numărul de voturi. În şedinţa din 2 martie nu s-a ţinut cont de regula celor două treimi, întrucât era a doua convocare. La prima convocare, din 23 februarie, nu fusese cvorum.

 

Gutău, blat politic cu liberalii. Buican susţine că nu ştie!

Chiar dacă Mircia Gutău, tatăl lui Vlad Gutău, nu este reprezentantul Primăriei Râmnicu Vâlcea în ADI Apa, nu se poată omite faptul că instituţia pe care o conduce este parte în asociaţie. Conflictul de interese este mai mult decât evident. Situaţia este cu atât mai şocantă cu cât primarii liberali deţin majoritatea în ADI Apa, iar liderul lor politic, deputatul Cristian Buican, susţine că nu a ştiut de votarea tranzacţiei. Între liberali şi Mircia Gutău există un „meci” politic încă din vara lui 2016, când edilul-şef al Râmnicului a înclinat decisiv balanţa politică a judeţului, susţinându-l pe Constantin Rădulescu (PSD) la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Deci, se presupune că între Gutău şi Buican n-ar trebui să fie cele mai bune relaţii, chiar dacă în trecut s-au susţinut reciproc. Dar, în fapt, doar se presupune. Realitatea arată că primarii lui Buican au votat tranzacţia. Cei care au manevrat adunarea, în timpul şedinţei, au fost doi primari liberali: Robert Schell, în calitate de preşedinte al asociaţiei şi edilul de la Călimăneşti, Florinel Constantinescu, în calitate de secretar. Ambii sunt extrem de apropiaţi de Mircia Gutău. În cazul în care actele nu s-au perfectat până acum, edilul-şef al Râmnicului ar trebui să-şi sfătuiască părinteşte fiul să oprească tranzacţia. Altfel, este foarte posibil, să aibă, din nou, probleme cu instituţiile statului. Nu că n-ar avea deja, dar una în plus chiar strică!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *