MCPDS invită organizațiile neguvernamentale să se înscrie în CONECT – Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru Evidență, Consultare și Transparență

Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS) lansează vineri, 17 martie a.c. CONECT – Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru Evidență, Consultare și Transparență cu scopul principal  de a crea un cadru de colaborare între oganizațiile neguvernamentale și administrația publică centrală și locală.

 

„Invit toate organizațiile neguvernamentale să se înscrie în CONECT pentru a putea construi împreună o bază de date cu toate organizațiile implicate în societate. După ce vom dezvolta această rețea, instituțiile vor putea invita la dialog și consultare pe toți cei care au o expertiză într-un anumit domeniu. Totodată, ne propunem promovarea activității asociațiilor și fundațiilor pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să activeze în sectorul neguvernamental” Ministrul Gabriel Petrea.

Inițiativa MCPDS își propune să reprezinte sursa primară de informare cu privire la asociațiile și fundațiile din România, conținând informații la zi despre activitatea curentă a organizațiilor, atât din punct de vedere al proiectelor derulate, cât și al aspectelor financiare. În același timp, prin intermediul catalogului, asociațiile și fundațiile vor fi informate cu privire la actele normative inițiate la nivel central și local.

În acest moment în România figurează 78.000 asociații și 18.000 de fundații, dar nu există o evidență asupra organizațiilor care ar dori să se implice cu expertiza lor în elaborarea politicilor publice și în special a actelor normative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *