Fostul prefect Dumitru Cornoiu vrea să ia cu japca şefia Colegiului Psihologilor Vâlcea

Fostul prefect Dumitru Cornoiu, actualmente preşedinte suspendat al CPR Vâlcea, îşi bate joc la greu de psihologii din Vâlcea. Deşi profesia le-ar impune o lejeritate în soluţionarea unor astfel de experienţe, total ilegale şi de prost gust, cum ar fi acapararea ilegală a unui nou mandat, psihologii vâlceni s-au lăsat călcaţi în picioare la greu. Săptămâna trecută, după ce-şi aleseseră un nou preşedinte, Cornoiu a declarat că alegerile vor fi reluate până când rezultatul va fi cel dorit de el, după care a luat procesul-verbal al şedinţei şi a fugit din sală. Un adevărat psiholog… profesionist.

 

Fostul prefect Dumitru Cornoiu, fost director al AJOFM Vâlcea, actualmente preşedinte al Colegiului Psihologilor din România, filiala Vâlcea, post ocupat cu întreruperi încă de la înfiinţare din cauza funcţiilor de conducere împuşcate pe criterii politice, nu vrea să plece din funcţia de preşedinte… pentru că aşa vor muşchii lui.

Psihologii din Vâlcea se chinuie de o lună de zile să scape de el în mod democratic, dar nu prea reuşesc. Carmen Maria Olescu, secretar CPR Vâlcea, anunţa pe FaceBook, pentru a treia oară, reluarea alegerilor pentru respectarea procedurii. Şedinţa a fost convocată tot din cauza lui Cornoiu care a refuzat să recunoască alegerea democratică în această funcţie a psihologului Adrian Sandu.

 

Dragi colegi,

Întrucât situația la CPR București se înrăutățește pe zi ce trece și tin cu tot dinadinsul să obstrucționeze alegerile și-n filiale, pe data de 18 martie 2017 ne vom întâlni pentru al 3-lea tur de alegeri.

Așadar sâmbătă la orele 10 la Biblioteca Județeană Vâlcea, la sala mare, vor avea loc alegerile finale. Vă așteptăm în număr cât mai mare să demonstrăm că suntem uniți. Că suntem  o forță indestructibilă.”,  secretar Olescu Carmen.

 

Dar nu a fost să fie pentru că la cel de-al treilea tur de alegeri, organizat din cauza familiei Cornoiu, tată şi fiu, fostul prefect a fugit din sală cu procesul-verbal al şedinţei, cu toate că documentul trebuia păstrat la secretariatul CPR Vâlcea. Psihologul Adrian Sandu, candidatul legal la această funcţie apucase să facă o copie.

 

Conducerea CPR… mai bolnavă decât pacienţii

Psihologul Adelina Nicoleta Sucea dezvăluie pe aceeaşi reţea de socializare modul ilegal în care actuala conducere a CPR încearcă să se menţină la fel de ilegal la conducerea colegiilor deşi legea nu le mai permite un nou mandat.

„După principiul „să trăiţi, tovarăşu’!!” convenţiile majorităţii filialelor CPR s-au desfăsurat într-un mod care ne provoacă indignare şi ruşine, celor care suntem prezenţi la fiecare tur asteptând buletinele corecte. Și sunt convinsă că şi cei care nu sunt prezenţi şi nu conștientizează importanţa implicării lor în profesie, nu au un sentiment bun.

A treia sedinţă de la Vâlcea a suspendat/amânat votul filialei până la rezolvarea problemelor din Copsi. Într-o notă discordantă cu principiile profesiei.”

Adică… după finalizarea altercaţiilor violente din cadrul filialei Bucureşti.

 

Decizii luate în miezul nopţii

În fapt, cu câteva ore înainte de începerea şedinţei de alegeri, conducerea centrală a trimis un document, în miezul nopţii, prin care suspenda toate conducerile din ţară, adică şi pe Dumitru Cornoiu.

Fostul nomenclaturist le-a dat cu tifla menţionând că nu recunoaşte documentul pentru că „el avea treburi mai importante de făcut la ora cu pricina”.

În afara unor argumente logice, Cornoiu a boicotat şedinţa aruncând jigniri la adresa celor care au avut tupeul să ceară respectarea procedurilor pentru alegerea altei conduceri.

Conştient de faptul că şansele de rămânere pe funcţie sunt zero, Cornoiu încearcă să-şi salveze sistemul instaurat la CPR prin numirea fiul său a favoritelor la şefia CPR Vâlcea.

Pentru că postul pare fără miză, ţinem să precizăm că apropiaţii lui Cornoiu au beficiat se pare de fonduri europene pe trei programe cu o astfel de finanţare. Dacă mai punem şi acreditările date de colegiu pentru profesarea pe anumite categorii de muncă atunci înţelegem foarte uşor de ce Dumitru Cornoiu ţine cu dinţii de acest post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *