Senatorul Romulus Bulacu vrea ca actualul Codul Fiscal să fie mofificat

Senatorul liberal Romulus Bulacu susține în Parlamentul României modificarea și completarea Codului Fiscal.

Alături de senatorul Florin Cîţu, parlamentarul vâlcean face demersurile necesare pentru reducerea poverii fiscale tot mai mare asupra întreprinzătorilor. Modificările propuse pentru Codul Fiscal prevăd scăderea cu 7 puncte procentuale a cotelor pentru contribuțiile sociale de la 1 octombrie 2017, precum şi reducerea cotei de impozitare a venitului, dar şi a profitului de la 16% la 10%.

“Suprataxarea forței de muncă și a capitalului duce la pierderea acestora. Proiectul urmărește diminuarea poverii fiscale pe piața muncii prin promovarea măsurii de reducere a cotei de contribuție de asigurări sociale datorată de angajator și angajat, reducerea cotei de impozitare a venitului, a profitului, transferul plății asigurării de șomaj în totalitate către angajat și reducerea cotei de contribuții  pentru concedii și indemnizații.

Amânarea implementării acestora ar descuraja şi mai mult investiţiile în mediul privat şi chiar ar ţine la distanţă potenţialii mari investitori care sunt întotdeauna atraşi de un mediu fiscal avantajos şi predictibil. De aceea, proiectul de lege pe care îl susțin prevede reducerea cotelor de contribuţii de asigurări sociale cu 7 procente pentru  angajator; contribuțiile pentru sănătate ar scădea de la 21% la 15%, iar cele datorate de angajat pentru asigurările de stat ar fi diminuate la 10%, de la 1 octombrie 2017.

În contextul creșterii salariului minim pe economie acest proiect este necesar, deoarece ar reduce costurile atât pentru angajator, cât și pentru angajat. Implementarea acestor măsuri înseamnă venituri mai mari pentru toți angajații din România, dar și pentru toți antreprenorii. Spre exemplu, un simplu calcul demonstrează că un angajat, cu salariul minim pe economie de 1450 lei, ar obține prin diminuarea contribuțiilor 54 de lei în plus, la salariu.

În acest fel, rămân mai mulți bani în economie pentru capitalizare, investiții sau creșteri salariale”, este de părere senatorul PNL Romulus Bulacu.

Un comentariu la „Senatorul Romulus Bulacu vrea ca actualul Codul Fiscal să fie mofificat

 • 18 aprilie 2017 la 6:06
  Permalink

  Ce chestie , cine vorbeste de poveri fiscale , legat de intreprinzatori.
  Poate spune individul si modul in care a pus mina pe acea intreprindere profitabila pe care a adus-o la sapa de lemn.
  Ar trebui sa stea in banca lui si sa nu mai faca valuri ca , ar putea sa fie luat de acestea.
  Suntem in situatia actuala din aceasta tara in care hotul striga hotii.
  Usurel pigmeului , ca , in curind se va dovedi ca esti incompatibil , dupa ce ai supt bani de la RAJDP Valcea , cind erai consilier judetean si semivicepresedinte.
  Personajul vorbeste de parca nu a mincat usturoi , dar gura chiar ii pute.
  Ar trebui ca din Parlament sa faca ceva pentru cei care l-au votat nu sa initieze legi tot pentru imbuibati. Rusionos pentru toti acesti impostori care , dupa ce iau votul aplica pozitia strutului. Este posibil , chiar sa ramina cu capul in nisip. Caraghiosi fara cuvint , asta sunt.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *