“UBU REGE”, un spectacol marca Teatrului Anton Pann

În această perioadă în multe teatre  din România se derulează Campania   Naţională   „Artiştii   pentru   artişti”.   Campania   a   fost   iniţiată   de Uniunea Teatrală din România(UNITER)  în anul 2002 cu scopul sensibilizării opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de existenţă şi sănătate din toată ţară.

Acestei campanii i s-a alăturat și Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea.Pentru a vă aduce și dumneavoastră aportul, Teatrul Anton Pann va prezentaîn ziua de sâmbătă 25 martie, cu începere de la ora 19.00, în Sala Mare,spectacolul “UBU REGE”. Prețul unui bilet este de 10 lei, iar pentru elevi, studenti și pensionari 7 lei.

Intr-un mesaj emoționant și sincer, actrița Dorina Chiriac, mesagerul de anul acesta al acestui important demers social spunea: „Retragerea din scenă inseamnă retragerea din viață. Lumea în care trăim a așezat absurd artistul în rând cu alte ocupații din care te retragi la timp,pentru odihna binemeritată. Artistul nu își caută odihna. Lumea trebuie să-și schimbe atitudinea. Dar pană atunci, putem să reparăm. Eu pot, și poți și tu! Te astept la teatru!  Eu  voi 4 acolo! Cumpară un  bilet   la spectacolele din programul Campaniei UNITER “Artiştii pentru Artişti” și vei 4 început chiar tu schimbarea !” Dorina Chiriac.

Ori, UNITER asta incearcă de 16 ediții încoace. Nu mai departe de anul trecut, suma de 91.200 lei, provenită din vânzarea de bilete si donații, a fost baza financiară a suportului oferit artiștilor cu probleme de viață. Sub semnul solidarității de breaslă 33 de instituții de teatru din București si din țară au programat   spectacole   ale căror   încasări   se   direcționează  către  Fondul   de Solidaritate Teatrală.

Campania „Artiştii pentru artişti” este un program anual constant al UNITER, cu derulare continuă,  având  ca punct de vârf intervalul martie  –aprilie. Putem să definim această perioadă ca un timp al solidarităţii teatrale, ţinând   cont   de   faptul   că   în   data   de  27   martie   se   sărbătoreşte   Ziua Mondială a Teatrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *