Daniel Constantin dat afară din Guvern de colegi din partid

Co-președintele Daniel Constantin a rămas fără sprijinul politic al liderilor ALDE și ar putea rămâne și fără funcția de vicepremier și ministru al Mediului. Iar toate astea se datorează conflictului dintre el și Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat pe Daniel Constantin că a devenit „un cântăreț pe față al sistemului și al binomului”.

„În timp ce am militat pentru revenirea la nirmele unui stat autentic, colegul nostru a devenit un cântăreț pe față al sistemului și al binomului și aceasta este este o contradicție majoră între principiile liberalismului și un om care se pretinde liberal. Drumurile noastre s-au despărțit”, declara celălalt co-președinte al ALDE și președinte al Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu.

Daniel Constantin a declarat că decizia luată, duminică, de colegii săi din partid de a-i retrage sprijinul politic nu are „nicio legătură cu statutul sau cu legalitatea”.  Ministrul a precizat că decizia este nestatutară pentru că retragerea sprijinului politic pentru un co-preşedinte nu se poate face decât în congres.

„Ce s-a întâmplat astăzi, din păcate pentru Tăriceanu nu mai are legătură cu liberalismul. Decizia va fi transmisă domnului președinte Liviu Dragnea și apoi premierului. Mingea este în terenul lor. De ei depinde dacă vor accepta o decizie care nu are legătură cu statutul sau cu legalitatea”, a spus co-președintele ALDE, referitor la posibilitatea de a pierde funcțiile deținute în Guvern.

Membri ALDE au votat covârșitor pentru retragerea sprijinului politic lui Daniel Constantin. Au fost 86 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” și 6 „abțineri”.

Conform Digi24, în momentul de faţă, în ALDE există două tabere, fostul PLR şi fostul PC, care îi susţin pe Călin Popescu Tăriceanu, respectiv Daniel Constantin. Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a afirmat, săptămâna trecută, că a solicitat să i se retragă sprijinul politic lui Daniel Constantin având în vedere atitudinea acestuia din ultima perioadă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *