Pompierii informează

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru 18 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit în localităţile: Rm.Vâlcea, Brezoi, Scundu, Pietrari, Horezu, Stoeneşti, Drăgoeşti, Frânceşti,Păuşeşti Măglaşi, Drăgăşani pentru un accident de circulaţie; dureri la nivelul capului, abdominale, de membre, la nivelul coloanei şi stări generale de rău,trumatisme,fractură la nivelul gleznei,

angină pectorală,insuficienţă respiratorie,halenă alcoolică,criză epileptică.

După acordarea primului ajutor calificat, 16 pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare,2 pacienţi fiind preluaţi de echipaje SAJ.

În data de 23.03.2017, la ora 02.38, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Bujoreni,sat Olteni.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  55 mp; acoperişul centralei termice aflată în imediata apropiere (circa 15 m), construit din lemn cu învelitoare tablă, au fost degradate tavanele acestora. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, se pare a fi  depozitarea jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

În data de 23.03.2017, la ora 16.07, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Rm.Vâlcea.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  70 mp; acoperişul unei aplecători din lemn aflată în imediata apropiere (circa 15 m),o bucătărie de vară construită din lemn cu învelitoare tablă, au fost degradate tavanele acestora.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, se pare a fi  jarul sau scânteile purtate de vânt .

În data de 23.03.2017, la ora 20.10, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Dăeşti,str.Principală.

Până la stingerea incendiului, au ars:funinginea depusă în interiorul canalului de evacuare a fumului.. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, coşul necurăţat  de funingine.

Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 56 ani, care a suferit un atac de panică, precum și proprietarului anexei învecinate, care a suferit arsuri pe circa 10% din suprafaţa membrului inferior drept. Ambele victime au fost evaluate, monitorizate şi transportate la UPU Vâlcea .

Pentru evitarea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

În data de 23.03.2017, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea a şase incendii de vegetaţie uscată în localităţile:Stroeşti-sat Cireşu,Măciuca-sat Oveselu,Lăcusteni-sat Găneşti,,Horezu-str.Tudor Vladimirescu, Stroeşti-sat Dianu.

Flăcările au distrus aproximativ 242 ha de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, se pare a fi  utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

În data de 23.03.2017, la ora 08.45, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi în comuna Muereasca, sat Muereasca de Jos pentru asanarea terenului de muniție ramasă neexplodată. În timpul unui incendiu de vegetaţie uscată,a fost descoperită  o bombă de aruncător de 120 mm, care a explodat înainte de sosirea echipajului specializat.  Echipajul pirotehnic a intervenit în satul Muereasca de Jos, pentru cercetarea, detectarea, identificarea,tipului de muniţie. În urma exploziei, nu s-au înregistrat victime.

Un comentariu la „Pompierii informează

  • 13 aprilie 2017 la 15:11
    Permalink

    Dacă elemetul de muniţie a explodat înainte de sosirea echipajului specializat, adică pirotehnic, de unde ştiţi că a fost o bombă de aruncător de 120 mm?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *