Radu Renga, ofticat de moarte pe Florian Marin, i-a urat un mandat cât mai scurt

Bucurie mare la şedinţa Colegiului Prefectural, toată directorimea aştepta apariţia noului prefect Florian Marin. După 20 de minute de întârziere, noul prefect PSD a apărut însoţit de fostul prefect Radu Renga. Uimirea a fost mare, tristeţa ex-prefectului Reng a fost atât de evidentă încât a răbufnit la finalul şedinţei când, surprins de tăcerea celor trei ziarişti prezenţi în sală, a răbufnit cianurotic la adresa pesedistului.

Renga l-a avertizat să nu se bucure prea tare de înlăturarea sa din funcţie pentru că va reveni…într-o altă funcţie…poate chiar ca prefect: ”Eu pot fi considerat fost şi viitor prefect, domnul Marin poate fi considerat  doar ca viitor fost prefect…”

Nu ştim pe ce informaţii s-a  bazat Radu Renga când a facut această afirmaţie, dar toată sala a perceput-o ca pe o înfrângere amară, o ură răbufnită din măduva spinării

 

Renga il face primitiv pe Grindeanu….

 

Săptămâna trecută, acelaşi prefect, numit tot politic, afirma că va da în judecată Guvernul pentru că l-a dat jos din funcţie într-o manieră lipsită de educaţie, de eleganţă.

Cu toate că tot târgul vuia de o lună şi mai bine că va fi schimbat din fucţie, Renga a mimat surprinderea.

„Mă aşteptam la această schimbare şi nu asta e problema. Mă deranjează însă lipsa de educaţie. Puteau să mă anunţe şi pe mine înainte, nu să aflu din hotărârea de Guvern. Puteau cei de la Consiliul Judeţean sau chiar domnul Marin să îmi pună şi predarea/primirea se făcea foarte elegant. Sigur, îi voi suna eu azi (joi, 23 martie 2017 – n.r.) şi voi purta eu o discuţie elegantă despre această predare. Însă, Guvernul a făcut mici greşeli când a decis schimbarea mea din funcţie şi mă gândesc să îl dau în judecată şi sigur voi câştiga. Asta pentru că eu sunt înalt funcţionar public şi la mine se aplică principiul mobilităţii o dată pe an. Iar anul se împlinea pe 13 aprilie 2017. Puteau să aştepte până atunci” – a declarat Radu Renga colegilor de la Gazeta Vâlceană. Infopuls  nu a avut acces la cabinetul prefectului şi nici la informaţiile instituţiei.

Cât despre mobilitatea funcţiei, fostul prefect  a trăit în lumea lui în ultimele luni de zile,  altfel ar fi observat că actuala guvernare nu mai ţine cont nici de Constituţie, nici de legislaţia în vigoare.

 

D.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *