Dumitru Cornoiu, abonat din nou la banii statului… pe mâna lui Isărescu

Colegiul Psihologilor  Vâlcea a rămas tot fără conducere. Fostul preşedinte al filialei vâlcene, nimeni altul decât fostul prefect Dumitru Cornoiu, trage de timp cât poate pentru a-şi păstra funcţia sau în cel mai rău caz pentru a-şi pune una dintre odrasle în scaunul de şef al filialei. Cornoiu nu vrea să renunţe la funcţie şi basta. În prezent, se pare, că fostul nomenclaturist s-a pripăşit prin ograda lui Mugur Isărescu, pe la BNR, unde ar avea un salariu de 300.000 milioane lei vechi, informaţia a fost dată pe surse. Nu vă imaginaţi că se rupe cu munca, nu a făcut o niciodată. Cornoiu plimbă trei hârtii, dacă le plimbă, doar în baza unei amiciţii mai vechi cu guvernatorul Bancii Naţionale care –şi achită întotdeauna serviciile primite…că doar nu dă din buzunarul lui, dă din buzunarul statului român.

 

România Curată a publicat cu ceva timp în urmă ingineriile financiare ale fostului prefect de Vâlcea, modul în care acesta s-a îmbogăţit brusc, în special în mandatul de prefect al judeţului, cu toate că salariul primit de la stat nu era unul de invidiat. Practic, şeful psihologilogilor din Vâlcea, a reuşit să-şi facă o zestre frumuşică prin funcţiile deţinute. România Curată nu a luat la purecta şi contractele de la CET Govora, societate foarte binevoitoare cu familia prefectului.

În 2015, inspectorii ANAF au dezvăluit în urma unui control la CET, că fiul acestuia, a încasat, prin încredințare directă, cel puţin 136.000 lei pe an, adică 1,36 miliarde de lei vechi! Numai de la CET, pentru că odrasla  a fost abonată  la mai multe societăţi cu capital de stat, contracte înlesnite de prefectul Cornoiu care deţinea şi funcţia de preşedinte al Colegiului Psihologilor Vâlcea, asociaţie din care face parte şi fiul său, posibil viitor preşedinte al filialei vâlcene dacă  Cornoiu reuşeşte să-şi bată joc de psihologii din Vâlcea, o castă  vocală doar pe la “colţuri”.

 

 

 

Redăm şi analiza realizată de România Curată

 

“Prefectul Cornoiu are un apartament în Râmnicu Vâlcea, o Dacia 1310 fabricată în 1997, primită prin donație, un tractor cu freză și plug IANMAR (made in Japan) cumpărat în 2004. Are într-un număr de 5 conturi suma de 104.466 lei. Dintre acestea, trei conturi au fost deschise în 2014 și 2015, prefectul depunând în ele 55.750 lei. Veniturile familiei (ambii slujbași la stat) au fost în 2014 de 172.105 lei. Precizăm că declarația de avere a prefectului de Vâlcea a fost greu de găsit, fiind pitită între declarațiile colegilor săi, fiind toate puse laolaltă într-un singur fișier PDF.

 

Conform declarației de avere a lui Cornoiu pentru anul 2014, acesta avea acelaşi tractor japonez, Dacie şi apartament ca în prezent, iar banii din conturi erau mai mulţi ca în prezent: 144.160 lei, asta deși veniturile au fost considerabil mai mici, de doar 99.833 lei. Lecturând și declarația din 2013, constatăm că veniturile familiei actualului prefect au fost de 91.168 lei, familia Cornoiu neavând nici o lețcaie în conturi. Situație bizară, în care numărul de parale strâns între 2012 și 2013 de familia Cornoiu, sunt mai mari decât sumele pe care familia prefectului le-ar strâns din salarii, chiar și în condițiile în care n-ar fi mâncat deloc în cei doi ani, n-ar fi plătit întreținerea, nici curentul, nici cablul tv…nici, nici, nici. În realitate Cornoiu a uitat în 2013 să-și treacă banii în declarația de avere, conturile fiind deschise în 2007 și 2008.”

D.N.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *