Despre “creşterea” natalităţii în judeţul Vâlcea…un copil …pe an…

Ce e mult strică sau te costă de te rupe. Statul ne tot numără copiii (care ies de fiecare dată  prea puţini la inventar)… şi partidele de sex din care nu rezultă “nimic”…palpabil. Slujbaşii sistemului, în frunte cu BOR, ne îndeamnă să facem  de la cel puţin 3 odrasle în sus altfel nu vor mai avea de cine să-şi bată joc în următorii ani. Româncele au decis că partidele de sex fără “rezultanta” dorită de statul roman sunt mai plăcute ţinând cont de nivelul de viaţă oferit de băieţii aflaţi la cârma ţării.

Într-o comună din  judeţul Vâlcea, cu toate că pare imposibil, s-a născut un singur copil…într-un an de zile. Informaţia a fost furnizată de Compartimentul de Informatică şi Biostatistică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, in raportul pe 2016.

Anul trecut, cei mai mulţi copii din judeţ s-au născut în municipiul Râmnicu Vâlcea – 695 (rată 5,87), iar localitatea cu cea mai mică rată a natalităţii a fost Făureşti, unde anul trecut s-a născut un singur copil (rată 0,26). Tot cu o rată mică a natalităţii sunt şi comunele Ghioroiu (2 copii), Mădulari ( 3 copii), Titeşti (3 copii), Diculeşti (4 copii), Boişoara  (4 copii), Glăvile (5 copii), Malaia (5 copii), Amărăşti (5 copii), Voineasa (5 copii).

După municipiul Râmnicu Vâlcea, ca rată de natalitate,  se situează municipiul Drăgăşani cu 94 de copii născuţi în anul 2016, oraşul Băbeni (59 copii), oraşul Brezoi (57 copii), comuna Mihăeşti (44 copii), comuna Budeşti (43 copii), oraşul Horezu (39 copii).

Nici cu sanatatea nu stăm mai bine, vâlcenii se situează  printre cei mai bolnavi cetăţeni în special in sfera afecţiunilor cardiovasculare unde sunt înregistraţi 57.376 persiane, doar pe hipertensiune arterială şi 25.741 pe cardiopatie ischemică.

Numărul bolavilor de diabet a ajuns la 12.883 cazuri, tuberculoza – 474, cayuri de cancer – 145, înregistrate la finele anului trecut. Nu se ştie câţi au supravieţuit până la această dată.

 

D.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *