Grindeanu este și nu prea este de acord cu raportul ministrului justiției

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a luat act de raportul ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu privire la evaluarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, și a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi și s-a arătat mulțumit de el, dar nu și de concluzia că cei doi trebuie să rămână în funcție. Însă, premierul Grindeanu a declarat, printr-un comunicat de presă, că va respecta decizia ministrului justiției.

”Ministrul Justiției are autoritatea legală, experiența profesională și căderea morală pentru a face această evaluare și pentru a recomanda măsurile necesare. Premierul a cerut să fie informat constant în legătură cu rezultatele monitorizării continue asupra activității procurorilor, pe care a decis să o instituie domnul ministru al Justiției. De asemenea, premierul consideră necesar ca autoritățile statului să-și respecte competențele constituționale, pentru ca, pe viitor, astfel de conflicte să fie evitate. Trebuie să avem în vedere faptul că judecătorii CCR au arătat, în decizia lor, că o instituție a statului și-a arogat atribuții pe care nu le posedă”, se arată înb comunicatul primului ministru.

În încheiere, premierul Grindeanu reiterează angajamentul ferm al Guvernului României față de lupta anticorupție. Prim-ministrul subliniază însă că, pentru ca această luptă să fie cu adevărat eficientă, ea nu trebuie să stea sub semnul unui nume. Mecanismele de combatere a corupției trebuie să ajungă la maturitate, ceea ce înseamnă că trebuie să funcționeze, indiferent de conducere. O instituție nu se poate confunda cu o persoană, oricine ar fi aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *