Firmele de casă ale lui Gutău mai încasează două milioane de lei pentru un parc dedicat „meditaţiei“

Primarul Mircia Gutău meditează la greu pe banii râmnicenilor! Nu mult, doar pe două milioane de lei… şi pe terenul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Vâlcea, care s-a trezit, peste noapte, cu terenul aproape înjumătăţit. Conducerea FJT Vâlcea a sesizat toate organele de control, dar degeaba. Gurul din fruntea Primăriei Râmnicului îşi derulează proiectul în continuare. Nu datorită relaţiei cu forţa divină, ci datorită oamenilor din sistemul de stat, toţi numiţi politic.

Săptămâna trecută, primăria Râmnicu Vâlcea a demarat un nou proiect de ”modernizare și reabilitare a Râmnicului”, de data aceasta este vorba de amenajarea unui parc în zona Catedralei din Ostroveni.

Proiectul a trecut, ca toate proiectele de altfel, prin Consiliul Local fără nicio problemă și firmele constructoare au primit undă verde.

Decizia primarului Gutău de a realiza un nou parc în zona Ostroveni a fost una luată din smerenie, deoarece în studiul de fezabilitate este trecut faptul că parcul va servi enoriașilor care vin la Catedrală pentru meditație, cuvânt ce apare de cel puțin șase ori.

Într-o primă concluzie, pentru meditația locuitorilor din Ostroveni, primăria va investi aproape două milioane de lei, inclusiv TVA.

Mai mult, printre ”punctele de atracție” ale parcului vor fi și patru morminte.

 

Nu i-a ajuns terenul, așa că a mai luat și de la FJT Vâlcea

 

Imediat ce au primit undă verde, muncitorii au inițiat demolarea fostului parc. Și când spunem demolare, ne referim la faptul că au ras totul. Mai mult, deoarece pe proiect apare suprafața de 5.993 de metri pătraţi, deşi suprafaţa parcului era ceva mai mare, primarul Gutău a dat ordin să intre și pe terenul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Vâlcea.

Muncitorii au tăiat gardul de 12 metri liniari, care delimita domeniul public de cel aflat în subordinea FJT Vâlcea și l-au mutat imediat în gura piscinei din Ostroveni.

Conducerea FJT Vâlcea nu a fost anunțată, nu a fost notificată, pur și simplu aceasta s-a trezit cu o bucată mare din terenul propriu lipsă.

Președintele FJT Vâlcea, jurist ul Ovidiu Udrescu, a semnalat imediat toate instituțiile abilitate, Instituţia prefectului, Consiliul Județean, Primăria Râm­­nicului, Ministerul Tineretului și a făcut plângere la IPJ Vâlcea.

Din surse apropiate preșe­dintelui Udrescu, se pare că, până la această oră, FJT Vâlcea nu a primit niciun răspuns din partea instituțiilor locale. Poliția a demarat o anchetă în acestă privință, iar ministerul a anunțat că va trimite o comisie să facă lumină în această problemă.

Mai mult, din câte se pare, muncitorii angajați de firmele care se ocupă de lucrare i-ar fi spus președintelui Udrescu „să fie mulțumit că nu îi trimit nota de plată pentru demolarea gardului”.

Gardul cu pricina, deși se află ca bun inventariat de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Vâlcea, a dispărut complet, fără niciun act care să ateste cine l-a luat și unde a fost dus. Astfel, în contabilitate, FJT Vâlcea are o gaură ce nu poate fi nejustificată.

Să le dea Dumnezeu sănătate, că bani le dă Gutău

 

Nu mai este nici un secret că în Râmnicu Vâlcea lucrările de modernizare și reabilitare se fac pe cunoștințe, pile şi relații.

Firmele care se ocupă de ”Amenajarea parcului public din zona Catedralei Înălțarea Domnului” sunt arhicunoscute de râmniceni, deoarece sunt aceleași care au modernizat Piața Centrală, au anvelopat blocurile din Râmnic, au… au… au…

Firma SC OK SRL Râmnicu Vâlcea, patronată de ”rubedenia” primarului Mircia Gutău, Dan Ploscă, face afaceri pe bani publici de ani buni. Nici cealaltă firmă, care se ocupă de reamenajarea parcului, SC Ralunic SRL Vâlcea, nu este străină de afacerile cu Primăria Râmnicului. Ultima mare lucrare a acestei firme, în afară de cea actuală, este Piața Centrală din Râmnic. Afacerile merg ca unse în „famiglia“ primarului, pe formula „nimic nu se pierde, totul se transformă… în euro“.

A.S.

2 comentarii la „Firmele de casă ale lui Gutău mai încasează două milioane de lei pentru un parc dedicat „meditaţiei“

 • 6 aprilie 2017 la 6:53
  Permalink

  da da da…si aia mai este piscina si Fundaţia Judeţene pentru Tineret Vâlcea….sunt minunate….zici ca sunt din ALEP :)))))

  Răspunde
 • 6 aprilie 2017 la 7:47
  Permalink

  Detin informatii despre cum gutau si ‘compania’ iau pamanturi, proiecte dedicate si inchideri de cluburi cu amenzi dedicate.
  Contactati : silvester551@gmail.com

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *