Prefectul Renga, bântuit de „Balena albastră“

Întâlnire de gradul zero la Prefectura Vâlcea! Prefectul Radu Renga a decretat stare de urgenţă din cauza unei bârfe apărută într-un săptămânal local care dădea ca sigură apariţia “Balenei albastre” în judeţul Vâlcea. Potrivit articolului, jocul ar fi făcut două victime. Prefectul a fost atât de entuziasmat că a apărut şi în judeţul nostru ceva, în afară de mascaţii care ne tot ridică primarii, încât a pus-o de o şedinţă, nu de alta, dar trebuia să semnalizeze la Bucureşti că şi la Vâlcea se luptă cu “Balena”.

Se pare că de la data de 1 aprilie şi până-n data de 3 aprilie, prefectul a reuşit să se informeze şi la conferinţa de presă a schimbat registrul… a declarat că şedinţa a fost una de “prevenţie”.

Prefectul Renga nu şi-a mai recunoscut comunicatul de presă emis în data de 1 aprilie, o dată nefastă pentru reprezentantul Guvernului, care putea să scape de umilinţa publică prin chemarea la raport a directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, chirurgul Dan Ponoran, şi a şefului IPJ Vâlcea, comisarul Bogdan Berechet.

“Prefectul Radu Renga convoacă luni, 3.04.2017, ora 14, la sediul Instituției prefectului – județul Vâlcea, în regim de urgență, toți reprezentanții instituțiilor implicate în gestionarea apariției jocului-fenomen „Balena albastră”. Întâlnirea va avea loc in urma apariției, și  în județul Vâlcea, a unor asemenea cazuri. Întrevederea va fi urmată de o scurtă conferință de presă, la care vor fi prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, precum și ai Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.” Cam atât cu materialul informativ.

Şefa Inspectoratului Şcolar Vâlcea a declarat că toate cadrele didactice s-au implicat în acţiunea de sabotare a jocului prin şedinţe cu părinţii. Pe scurt, părinţii, cam toţi afoni în materie de aplicaţii de acest gen, îşi vor supraveghea copiii pentru a nu pica în colţii “Balenei albastre”. O acţiune extreme de interesantă… dar imposibil de aplicat.

Radu Renga şi Bogdan Berechet au precizat că în acţiunea cu pricina vor fi implicaţi şi agenţi de poliţie, asistenţi sociali şi alte categorii de bugetari care nu au acces în zona copilandrilor îndrăgostiţi de senzaţii tari online.

Bogdan Berechet a refuzat să dea relaţii cu privire la aşa-zisele cazuri și a aruncat subiectul în ograda Parchetului.

Singura persoană lucidă a fost dr. George Brînzan, directorul adjunct al SJU Vâlcea, care a afirmat că cei doi tineri nu prezentau semene concludente de suicid provocat de jocul în cauză, deci “Balena” a fost scoasă din jocul prefectului.

Şi, uite-aşa, prefectul a ratat şansa de a raporta la Bucureşti cele două cazuri “speciale”. În lipsa subiectului, conferinţa de presă a durat 10 minute, timp în care ziariştii prezenţi au realizat că în judeţul Vâlcea nici “Balenele albastre” nu-şi caută adăpost… online.

DANA NEDESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *