Atelier regional „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” la Mihăești

Ministerul Apelor și Pădurilor a organizat luni, 10 aprilie, în comuna Mihăești, cel de-al doilea atelier regional adresat potențialilor beneficiari din județele Vâlcea, Olt, Gorj, Mehedinți și Dolj pentru accesarea finanțărilor nerambursabile disponibile în cadrul Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”. Atelierul se adresează în special unităților teritorial administrative care se află în curs de pregătire a documentelor pentru depunerea proiectelor în cadrul primului apel al Programului Competitiv de Finanțare „Investiții la nivelul Comunităților Locale pentru Reducerea Poluării cu Nutrienți”, apel estimat să fie lansat în cursul lunii aprilie 2017.

Atelierul organizat în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia este parte a caravanei la nivel național care se desfăşoară în toate regiunile de dezvoltare, pe parcursul anilor 2016-2017 și care se adresează tuturor unităților teritorial-administrative din România.

Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” are ca obiectiv reducerea poluării cu nutrienți şi sprijnirea conformării autorităților publice locale cu prevederile Directivei Nitrați. Cea mai importantă componentă a proiectului este reprezentată de finanțarea investițiilor realizate de autoritățile publice locale pentru reducerea poluării cu nitrați a apelor. Începând cu anul 2017, vor fi lansate apeluri de proiecte pentru aceste investiții, care vizează finanțări pentru: infrastructură de management al gunoiului de grajd – platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd, stații de compostare şi peletizare a gunoiului de grajd, instalații de producere a biogazului; sisteme de canalizare şi epurare a apelor uzate menajere de mici dimensiuni; plantări de perdele de protecție vegetală între terenurile agricole şi cursurile de apă.

Ghidul Solicitantului pentru aceste finanțări este disponibil la adresa: http://www.inpcp-campanie.ro/.

A.S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *