Angajaţii de la Oltchim, disponibilizaţi şi reangajaţi de administratorul judiciar

După patru ani de la marea disponibilizare de la Oltchim care s-a lăsat cu aruncarea în şomaj  a 1.300 de angajaţi, administratorul judiciar angajează  din nou personal calificat, cum era şi normal, tot din rândul persoanelor disponibilizate. Timp de patru ani guvernanţii au tot privatizat combinatul și au organizat şi câteva licitaţii. Ultima licitaţie va fi organizată în toamna acestui an în baza unui proiect de reorganizare care prevede o privatizare pe bucăţi în nouă loturi care reprezintă de fapt secţiile combinatului. Statul nu s-a hotărât încă asupra acestui proiect realizat de administatorul judiciar în urmă cu două luni din cauza implicaţiilor, fiecare secţie fiind dependentă de celelalte.

 

Mama proştilor a rămas din nou gravidă la Vâlcea, pentru a nu știu câta oară! Administratorul judiciar al Oltchim papă banii degeaba, face disponibilizări, după care se aruncă la bursă ca să recupereze calificaţii aruncaţi în stradă.

Prima etapă a recuperării forţei de muncă s-a desfăşurat la Bursa Locurilor de Muncă de săptămâna trecută, a doua se va desfăşura destul de greu la sediul societăţii, din cauza exodului în afara graniţelor, mare parte a personalului calificat migrând în afara ţării în baza unor contracte semnate cu angajatori străini.

„Căutăm personal calificat care să asigure în continuare producţia ingineri de mai multe specializări, operatori chimişti, electricieni, AMC-iști, lăcătuşi mecanici etc. Într-o mică măsură, noi încercăm să continuăm activitatea. Acum, că va fi proces de privatizare rezolvat până la capăt sau nu, activitatea Oltchim-ului trebuie să continue. Avem nevoie de 25 de persoane care după recrutarea din Bursă vor fi evaluate profesional în baza unui proces de selecție și a unui concurs. Cei mai buni vor fi angajaţi”, a precizat Nicoleta Sasu, economist Serviciu Resurse Umane.

Doamna în cauză mai să moară de râs în momentul în care a fost întrebată de ce societatea a făcut disponibilizări, deşi avea nevoie de un număr de personal mult mai mare decât cel estimat de administratorul judiciar.

Da, efectul a fost unul greu de înţeles de lumea normală, dar cam toată activitatea Oltchim se joacă la ruletă, în funcţiile de conducere fiind aduse pilele unor persoane influente, care nu au nimic în comun cu activitatea unui combinat sau a unei afaceri reale. În final, întreaga activitate este susţinută de câteva persoane cu experienţă care sunt obligate să facă faţă stresului generat de lipsa de personal, dar şi fiţelor şi întrebărilor prosteşti venite din partea aşa-zişilor superiori.

Dana Nedescu

Un comentariu la „Angajaţii de la Oltchim, disponibilizaţi şi reangajaţi de administratorul judiciar

  • 3 iulie 2017 la 10:26
    Permalink

    Numai la oltchim se poate sa se disponibilizeze personal si apoi sa se faca angajări, numai la oltchim se poate sa fie amenințați muncitori de catre uni sefi de secti, numai la oltchim se pot tine sef de sectie cu conventie (gen sefa de la Soda solida) si amenință muncitori ca ai da afara,oare daca un sef moare nu se mai gaseste înlocuitor?? ?? De ce este nevoie sa ai țineți domnilor directori cu conventie???? Credeti ca nu m-ai sunt ingineri capabili să ai înlocuiască?? ? ba da,dar sunt alti directori care ai tin in spate pe sefi de secti nu se poate muncitori sa ai trimeteti acasa si alti sa ramana cu conventie, nu e posibil asa ceva domnilor administratori, m-ai faceti si verificari in personalul tesa care sta pe scaune si amenință muncitori ca ai da afara ( nu lucram la dansi sau la dansele acasa ca sa ne spună ca ne da afara daca comentam ceva

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *