Experții Contabili din România și-au dat întâlnire la București

Profesioniști contabili din întreaga țară, reprezentanți ai unor instituții și ai conducerii CECCAR de la nivel național s-au întâlnit sâmbătă, 8 aprilie, la București, cu ocazia Conferinței Naționale de dare de seamă și alegeri a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.

La evenimentul ce s-a desfășurat la Rin Grand Hotel, membrii Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) și-au ales președintele Consiliului Superior pentru mandatul 2018-2022. Totodată, a fost prezentată și activitatea desfășurată de CECCAR în anul 2016, dar și programul de activitate pentru anul în curs.

Robert Aurelian Șova a fost reales președinte CECCAR

În urma votului secret, Conferința Națională l-a reales pe prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova președinte al Consiliului Superior al CECCAR pentru un nou mandat, respectiv pentru perioada 2018-2022.

Raportul anual a fost prezentat de președintele Consiliului Superior, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova. În continuare, au fost supuse atenției și aprobării participanților documente referitoare la activitatea economico-financiară a CECCAR. De asemenea, au fost adoptate Programul de activitate al CECCAR pentru anul 2017, politicile de gestiune financiară, bugetul de venituri și cheltuieli și bugetul activității de investiții pentru anul 2017, Raportul Comisiei Superioare de disciplină, Raportul privind Adunările generale desfășurate la nivelul filialelor, Raportul privind alegerile pentru funcțiile de președinți ai consiliilor filialelor, informarea privind structura Organigramei Corpului la nivel central, lista pentru acordarea titlurilor de „Președinte de onoare”,  „Expert contabil de onoare”, „Contabil autorizat de onoare”. Totodată, s-au desfășurat alegeri pentru completarea Comisiei Superioare de disciplină și a Comisiei de cenzori. S-a mai validat Hotărârea Consiliului Superior al CECCAR nr. 17/389 din 2017. În finalul reuniunii, au avut loc discuții și s-au formularul propuneri pe marginea materialelor prezentate.

Delegația filialei CECCAR Vâlcea a fost condusă de directorul executiv Valentina Crânguș și de președintele filialei, deputatul Vasile Cocoș, care a luat cuvântul în cadrul conferinței și care, prin discursul său, și-a felicitat colegii contabili pentru activitatea bună depusă în anul 2016. Mai mult, Vasile Cocoș și-a asigurat colegii de breaslă că vor primi tot sprijinul din partea Parlamentului României, în special din partea Comisiei de Buget și Finanțe, comisie din care face parte.

A.S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *