Răzbunări crunte în ograda PNL Vâlcea: Primarul Buşagă, dat pe mâna DNA de liderul Cristian Buican

În PNL, trădarea se plăteşte cu sesizări la DNA. Liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, l-a dat pe mâna procurorilor anticorupţie pe primarul comunei Berislăveşti, social-democratul Ion Buşagă, fost liberal,   pentru deturnarea unor fonduri.

 

Primarul este acuzat că în 2008 a folosit banii luaţi de la APIA pentru executarea unor lucrări publice. De reţinut este faptul că, în perioada respectivă, Ion Buşagă era membru PNL, deci coleg de partid cu deputatul liberal Cristian Buican. La momentul respectiv, liderul PNL Vâlcea nu a avut nimic de comentat cu privire la această faptă, acţiunea de la DNA fiind  intentată după plecarea lui Buşagă la PSD, în baza celebrei Ordonanţe 55 din 2014 privind migraţia aleşilor locali.

Ruptura dintre cei doi a fost provocată de scoaterea comunei Berislăveşti de pe lista finanţării unor lucrări publice, comuna  primind zero lei la acea vreme, iar primarul a trecut la PSD împreună cu alţi cinci primari aflaţi în aceeaşi situaţie. Curtea Constituţională a decis că ordonanţa este neconstituţională, însă primarii nu s-au reîntors în partidele din care au plecat.

Primarul comunei Berislăvești a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că a folosit bani de la APIA în folosul comunității.  Potrivit acestora, în urmă cu opt ani, Consiliul Local Berislăvești a primit suma de 1,6 milioane de lei de la APIA pentru islazurile din comuna de care se folosea pentru diferite activităţi.

Ulterior, în perioada august 2009 – decembrie 2010, primarul Ion Bușagă a schimbat destinația banilor, utilizând 1,3 milioane de lei pentru lucrări în folosul comunității, iar diferența de bani pentru a curăți pășunile.

Primarul a reparat două cămine culturale, a construit un dispensar, a comandat studii geotehnice pentru canalizare și a achizitionat un sistem de supraveghere video pentru primărie din subvenţiile primite de la APIA pentru islazurile comunale, în perioada 2008 – 2009.

Pentru această faptă, au pus sechestru pe bunurile mobile și imobile ale primarului. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Vâlcea.

Edilul acuzat de deturnare de fonduri europene susţine că a făcut totul legal, cu acordul Consiliului Local Berislăvești, şi că totul este o răzbunare politică a liderului PNL.

“Nu vreau să declanşez un război cu deputatul Cristian Buican înainte de proces. Este foarte clar că nu e altceva decât o răzbunare personală a acestuia. Nu am făcut nimic ilegal. Tot ce s-a făcut, s-a facut cu acordul Consiliului Local”, a precizat scurt Ion Buşagă.

Dana NEDESCU

2 comentarii la „Răzbunări crunte în ograda PNL Vâlcea: Primarul Buşagă, dat pe mâna DNA de liderul Cristian Buican

 • 12 aprilie 2017 la 22:42
  Permalink

  OGRADA e bogata, cand e de jupani populata. Inspiratia costa mai putin decat propaganda pe care o infaptuiti. Jianu al vostru va fi un jusrnalist independent, doar daca se schimba la fata in saptamana pacatelor. Varanul, cum il numeste el pe Busaga, e doar o vrajala stricata pentru propaganda.

  Răspunde
 • 18 aprilie 2017 la 6:14
  Permalink

  Buicanul va avea aceeasi soarta , daca socotim cite invirteli si matrapazlicuri a facut de cind este parlamentar. Daca poate justifica averea trecuta si pe numele altora , atunci sa se tina de prostii , in caz contrar sa mediteze.
  Sa nu fie ca in bancul: „cine-l ghiceste , douazeci de ani ii daruieste”. La mititica , desigur. Pe principiul , cine sapa groapa altuia.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *