Trei legislaturi și… un cazan

Recepţie cu repetiţie la CET Govora, Cazanul 7, botezat şi de Constantin Rădulescu

Și totuşi au reuşit, se pare. Societatea CET Govora a reuşit, după aproximativ patru ani, să facă recepţia celebrului Cazan 7, cazanul care asigură agentul termic pentru locuitorii Râmnicului. Faptul că cei de la CET au reuşit această mare performanţă taman în momentul în care se află în insolvenţă, adică la un pas de faliment, contează mai puţin…

Măcar vor avea satisfacţia că respectivul cazan a fost reparat când societatea a “crăpat”. E o ironie, ca mai tot ce se întâmplă în acest judeţ: avem cel mai mare preţ la apa potabilă, deşi izvoarele cad pe noi, cea mai bună amplasare geografică, dar turism… pauză, avem un combinat chimic pe care-l privatizăm lunar, trimestrial sau anual, fie unor chinezi fără bani, fie unor investitori înnebuniţi după artă abstractă, gen instalaţii, dar total dezinteresaţi să preia afacerea. Cât despre agricultură, numai de bine…

Groaznica investiţie, ca durată de implementare, a demarat în 2009, în mandatul fostul preşedinte Ion Cîlea, care a decedat tot aşteptând minunea. A urmat interimatul liberalului Gheorghe Păsat care l-a dat cu busuiocul doar pe jumătate, din cauza unor deficienţe constatate în momentul primei inaugurări. În vara anului trecut, preşedinţia Consiliului Județean Vâlcea a revenit în urma alegerilor PSD lui Constantin Rădulescu, care a reuşit să-l inaugureze abia acum. Dacă nici asta nu e performanţă…

Satisfacţia recuperării acestui cazan a fost atât de mare, încât Constantin Rădulescu a emis un comunicat în care şi-a anunţat victoria, mai mare râsul. A fost nevoie de trei legislaturi pentru repararea unui cazan. Cea de-a doua recepţie, cea pesedistă,  a avut loc joi, 6 aprilie, o recepţie finală care i-a produs o amnezie totală actualului preşedinte al CJ Vîlcea. Acesta s-a declarat foarte bucuros că lucrările au decurs conform graficelor. Ce nu i s-a spus fostului deputat de Râmnic a fost faptul că acest căzănel a mai fost botezat şi anul trecut, cu toată cohorta de consilieri judeţeni şi de presă.

„Mă bucur că lucrurile au decurs conform graficelor, iar finalizarea lucrărilor s-a realizat cu respectarea termenului contractual și cu dovedirea tuturor parametrilor de performanță prevăzuți în contract. În aceste condiții, darea în exploatare a cazanului nr. 7, retehnologizat, reprezintă un succes deosebit pentru toate părțile implicate în derularea acestui contract, dar și o premisă importantă pentru operatorul CET Govora de a obține Autorizația integrată de Mediu pentru cazanul nr. 7, care asigură producerea agentului termic furnizat municipiului Râmnicu Vâlcea”, a declarat Constantin Rădulescu.

Consiliul Judeţean Vâlcea a avut în implementare, prin axa prioritară 3 a Programului Operațional Sectorial de Mediu 2007-2013, proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice”.

Unul dintre cele trei contracte de lucrări, aferente proiectului, este Contractul de lucrări ,,Implementare proiect arzătoare NOx și reparații Cazan 7 din CET Govora”, încheiat cu asocierea Energoutil Contact SA – SCAM Management SRL – Contest SA.

Contractul a avut ca obiect principal proiectarea și implementarea măsurilor necesare pentru reducerea emisiilor de NOx la Cazanul nr. 7 din CET Govora. De asemenea, în cadrul acestui contract au fost prevăzute și verificarea structurii de susținere a cazanului, anumite lucrări de reparații, precum și retehnologizarea instalației de automatizare a Cazanului nr. 7.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *