Radu Renga, salvat de Săptămâna Patimilor… schimbat în săptămâna Învierii Domnului

Se pare că săptămâna aceasta vom asista la predarea mandatului de prefect la Instituția prefectului-Vâlcea, cică şansele ar fi de 90%. Guvernul l-a demis oficial pe actualul prefect Radu Renga, dar decizia s-a împiedicat în momentul tipăririi ei în Monitorul Oficial, gazeta oficială a Guvernului.

Mandatul de prefect al lui Radu Renga, după calculele lui, a expirat în Săptămâna Mare, mai precis vineri, 14 aprilie. Schimbarea sa din funcţia de prefect a fost aprobată în  şedinţa din data de 22 martie 2017, postul fiind atribuit fostului şef al IPJ Vâlcea, Florian Marin.

Decizia de schimbare intră în vigoare după publicarea ei în Monitorul Oficial, în cazul de faţă evenimentul se va produce săptămâna aceasta. Radu Renga a fost păsuit pentru  câteva zile din motive aparent obiective: vacanţa de Paşte.

În mod normal, dacă premierul Grindeanu îşi va aduce aminte, schimbarea fostului prefect Radu Renga cu noul prefect Florian Marin se va face joi sau vineri. Fostul prefect va fi obligat să stea la vatră. Singurul post de inspector guvernamental existent la nivelul judeţului Vâlcea este ocupat în prezent tot de un fost prefect, liberalul Mircea Nadolu.

Dana Nedescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *