Alegeri locale parțiale la Bujoreni în 11 iunie

Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

Alegerile parțiale vor fi organizate în 32 de judeţe, mai precis în cinci municipii – Moinești (Bacău), Craiova (Dolj), Târgu Jiu (Gorj), Lupeni (Hunedoara), Roman (Neamț), în nouă orașe – Râșnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinți-Târg, Țăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Bușteni, Băicoi și în 35 de comune.

Printre cele 35 de comune care sunt nevoite să-şi aleagă un nou primar se numără şi comuna vâlceană Bujoreni, asta după ce primarul ales în vara anului trecut, Gheorghe Udubae a demisionat. Interimatul îl asigură viceprimarul Gheorghe Gîngu, care este şi primul candidat oficial pentru postul de primar.

Precizăm că în cazul unor alegeri locale parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării, potrivit art. 10 alin. 2 din Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfășurării în bune condiții a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfășurări a alegerilor locale (în conformitate cu art. 126 alin. 1 din Legea nr 115/2015).

Vezi mai jos lista completă a localităţilor din România unde vor avea loc alegeri anticipate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *