ETA SA modifică tarifele de transport în comun…dar nu pentru toată lumea

Primăria ca unic acţionar al SC ETA SA, societatea de transport în comun din Râmnicu Vâlcea, a luat hotărârea de a modifica anumite titluri de călătorie, dar numai pe raza muncipiului.

„Ţinând seama că serviciile de transport public local fac parte din sfera serviciilor comunitare de utilitate publică şi de interes economic şi social general solicită Consiliului Local modificarea titlurilor de călătorie” după cum urmează: se va introduce un bilet unic de 2,50 lei care va avea valabilitatea de o oră de la data validării lui şi se va introduce un abonament de 100 lei valabil pe toate liniile. Celelate tarife rămân nemodificate, se arată în Raportul nr. 15398 din 19.04.2017 întocmit de Direcţia de Dezvoltare Locală.

Astfel, biletul de 2,5 lei va putea fi folosit, din momentul validării, pe toate autobuzele ETA SA timp de o oră, iar abonamentul de 100 ron va fi valabil pe orice mijloc de transport în comun al societăţii, dar numai pe raza muncipiului.

Societatea ETA SA mai desfăşoară şi două curse extra-muncipale, pe rutele Fedeleşoiu şi Măgura.

Cele două trasee, deoarece nu fac parte din raza muncipiului, nu intră în „sfera serviciilor comunitare de utilitate publică şi de interes economic şi social general”. Locuitorii celor două localităţi şi care fac naveta zilnic sunt nevoiţi să plătească un bilet la preţ de 5 (cinci) lei/ cursă, adică zece lei pe zi. Un abonament lunar se ridică la preţul de 180 lei. Un calcul relativ simplu, un navetist din Fedeleşoiu sau Măgura şi care câştigă salariul minim pe economie, este nevoit să scoată lunar din buzunar aproximat 20% din salariu, doar pentru a ajunge la serviciu.

Adi STROESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *