Noul Cod Fiscal ne va transforma în contabili amatori

Actualul Guvern al României vrea să modifice, din nou, Codul Fiscal. Din declaraţiilor ministrului Finanţelor, Viorel Ştefan, noul Cod Fiscal va venii în ajutorul angajatului, contribuabilului.

Viorel Ştefan a declarat zilele trecute, într-o emisiune la Digi24, că angajaţii din România vor depune prima declaraţie de venit în cadrul noului sistemului de impozitare pe gospodărie în data de 1 mai 2019, în contextul în care acest sistem ar trebui să intre în vigoare din 1 ianuarie 2018.

Profit.ro a publicat deja un draft de modificare a Codului Fiscal aflat în discuţie, ce arată că impozitul pe venit ar urma să fie aplicat, de anul următor, în funcţie de un venit anual global pe gospodărie.

O gospodărie va avea dreptul la un venit neimpozabil calculat în funcţie de numărul de persoane care fac parte din acea gospodărie, precum şi la o serie de deduceri, printre care asigurarea pentru casă şi maşină (RCA), abonament la sală de fitness şi dans, bilete la cinema, cărţi, medicamente sau susţinerea unor entităţi nonprofit.

În noul sistem, angajatorul nu va mai reţine la sursă obligaţiile salariatului, dar acesta trebuie să ţină cont că, în data de 1 mai 2019, va avea scadenţa, a declarat Ştefan.

A.S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *