Vâlceni pregătiţi-vă. Primăria Râmnicului reintroduce ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar

În şedinţa de joi, 27 aprilie, C.L. al Municipiului Râmnicu Vâlcea va aproba, cu siguranţă, reintroducerea serviciului de ridicare a maşinilor parcate ilegal şi tarifele aferente acestui serviciu.

Conform raportului Primăriei Râmnicului, „Serviciul public de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor sau remorcilor staţionate neregulamentar pe drumurile publice“ va fi efectuat de către societatea ETA S.A., al cărui unic acţionar este chiar Primăria.

Un lucru bun, dacă este să analizăm faptul că serviciul nu va mai fi externalizat către vreo firmă obscură, ai cărei angajaţi fac abuz de obiectul muncii. Râmnicenii cunosc acest fapt destul de bine.

Tot odată, în şedinţa C.L. se vor aproba şi tarifele aferente serviciului de ridicare a autoturismelor parcate ilegal.

Astfel, tarif pentru ridicarea şi transportul vehiculului va costa 300lei/vehicul, din care: cheltuieli cu deplasarea – 70 lei/vehicul şi cheltuieli operaţiune ridicare – 230 lei/vehicul.

Dacă ţi s-a ridicat maşina şi nu te duci să o iei la timp, vei mai plăti o taxă de depozitare în valoare de 6 (şase) lei/ora.

Un lucru interesant şi nou de altfel, este şi faptul că SC ETA SA va acţiona numai dacă staţionarea neregulamentară va fi semnalată de poliţiştii locali sau de ofiţerii sau agenţii de la Politia Rutieră şi numai în cazul în care va fi emis o dispoziţiei de ridicare a vehiculului.

Faptul că Primăria Râmnicului va reintroduce serviciul de ridicare al autovehiculelor parcate ilegal, nu este un lucru rău, în condiţiile în care ar şi exista locuri de parcare suficiente pe raza muncipiului.

În acest moment, pe raza judeţului Municipiului Râmnicu Vâlcea sunt înregistrate, conform datelor neoficiale, peste 25 mii de maşini, în condiţiile în care numărul de locuri de parcare abia sare de  zece mii.

Adi STROESCU

Un comentariu la „Vâlceni pregătiţi-vă. Primăria Râmnicului reintroduce ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *