Primarul şi consilierii de carton

Primarul Mircia Gutău face „cadouri trăsnite”. De Înviere, ne-a mai betonat un parc, cel din faţa Catedralei din Ostroveni.

Se face anul de când a câştigat din nou alegerile şi cea mai mare realizare a fostului şi actualului primar s-a concretizat în hăcuirea unor trandafiri superbi şi betonarea spaţiului, nu de alta, dar patronul firmei Ralunic risca să rămână fără bani de benzină.

Grădina din faţa catedralei avea un farmec aparte… avea, însă acum arată ca după războiul de 100 de ani.

Edilul oraşului nu-şi mai încape în costum… cică a igienizat spaţiul. Se putea abţine sau, dacă tot trebuia să bage nişte bani aiurea, putea foarte bine să facă gardul gen Doftana şi să lase grădina.

În aceeaşi categorie se înscrie şi hăcuirea cu ceva timp în urmă a gardului viu din oraş, o barieră verde jumulită fără regrete de acelaşi primar, tot pe motiv de igienizare publică: cerşetorii îşi făceau nevoile la umbra boscheţilor. Şi atunci i-a scos.

Mai nou vrea să suplinească lipsa prin „plantarea” unor panouri de sticlă… să nu fim udaţi de nesimţiţii de la volan care nu au învăţat că în zonele inundate se reduce viteza.

Dar e mai greu cu regulile de civilizaţie, aşa că edilul ne salvează… tot pe banii noştri.

După câte se pare, timpul trece şi primarul nu reuşeşte să-şi schimbe ritmul, stilul, gândirea. Să renunţe la vechile obiceiuri. În mandatul său, Râmnicul, deşi se află la poalele unui munte, se situează sub limita prevăzută de lege la suprafaţa destinată spaţiului verde. În zona centrală, pentru salvarea situaţiei, s-au plantat arbuşti în gavanoase, acum avem câţiva pomişori sădiţi. Tot e ceva. Am evoluat… dar nu prea mult, că ni se face rău de la atâta ozon.

Şi pentru că tot stăm cu centrul blocat din cauza lucrărilor la celebrul pasaj, dar şi a modului în care Primăria şi Poliţia Rutieră gândesc traficul din zonă, ne întrebăm cu toţii cine sunt consilierii edilului Mircia Gutău şi cu ce le-am greşit.

Săptămâna Învierii a venit cu o nouă schimbare a sensului de circulaţie, care i-a luat prin surprindere pe vâlceni. Toată lumea se „pupa” în  bord la capul podului, mare sens giratoriu, motivul era de o tâmpenie absolută: cei care veneau din nord nu aveau voie să treacă podul principal, ocolul pe podul de pe Argeş era obligatoriu… şi aşa intrau în „normal”.

În ultima conferinţă de presă, edilul oraşului a afirmat că se va consulta cu specialiştii. Se pare că nu are aşa ceva la Poliţia Rutieră, altfel nu şi-ar lua la mişto electoratul. Sau poate?

După un calcul simplu, realizăm că nu ne-am ales cu nimic în acest an, cu excepţia promisiunilor lansate de noua conducere a Primăriei, şi a unui trafic dat peste cap. Aproape săptămânal, totul e blocat. Afacerile merg ca unse doar în grupul de prieteni ai primarului pe formula „nimic nu se pierde… totul se transformă în euro”.

Se pare că proiectul de construire al celui de-al doilea mall în zona Maternităţii a picat. Proprietarii terenului au cerut 10 milioane de euro, iar Primăria nu s-a lăsat mai prejos şi a impus construirea unui sens giratoriu, altfel nu-i aprobă proiectul.

Edilul i-a chemat la discuţii. Noi cam ştim rezultatul…

Dana NEDESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *