Garda Naţională de Mediu intră în grevă generală

Miercuri, 10 mai, personalul Gărzii Naţionale de Mediu din toată ţara declanşează greva generală pe termen nelimitat, manifestându-şi astfel nemulţumirea şi indignarea pentru inechitatea salarială care există in domeniul protecţiei mediului.

Este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în ţara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos.

Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009, fiind remuneraţi în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar.

Reamintim că în data de 26 aprilie 2017, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu au întrerupt programul de lucru pentru 2 ore, la nivel naţional, în vederea aducerii în prim-plan a nemulţumirilor legitime privind alinierea salariilor personalului G.N.M. la nivelul salariilor colegilor din instituţiile cu atribuţii similare, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, ceea ce reprezintă în fapt revendicările noastre. Faptul că, de la acea dată până în prezent, reprezentanţii Guvernului nu şi-au manifestat dorinţa de a soluţiona problemele grave existente în cadrul sistemului nostru instituţional a dus la această stare de fapt.

Pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfăşura activităţile specifice Gărzii Naţionale de Mediu şi nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat din ţară, fapt pentru care ne cerem scuze cetăţenilor pentru această disfuncţionalitate.

Un comentariu la „Garda Naţională de Mediu intră în grevă generală

 • 10 mai 2017 la 7:17
  Permalink

  Starea deplorabila in acre se afla Romania astazi se datoreaza si acestei Institutii.
  Poate ca , aceasta greva va demonstra ca tara poate functiona si fara acesti impochmeni
  interesati care , in cele mai multe cazuri , fac controalele incit sa le aduca venituri personale.
  Ce se arunca in spatiul public ca , OLTCHIM a otravit orasul , se adtoreaza si Garzii de Mediu.
  Asa se intimpla cind , la asemenea organisme numesti lipitori de afise si pupatori de dosuri.
  Cred ca , asemenea evenimente , ar trebui sa aiba darul de a-i trezi la realitate pe cei care ,
  de conjunctura , conduc astazi Romania.
  Cine are urechi de auzit sa auda , daca nu sa mearga dea surda.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *