Guvernul a început achiziționarea vaccinurilor ROR

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii,  a declarat astăzi că s-a semnat contractul pentru achiziţionarea a 109.000 de doze de vaccin ROR (rujeola-oreion-rubeola), iar cele 10.000 de doze care urmau să ajungă în Uniunea Europeană şi au fost blocate vor ajunge la medicii de familie săptămâna viitoare.

Declarația a fost făcută imediat după încheierea discuțiilor de la Guvern între premierul Sorin Grindeanu şi reprezentanţi ai medicilor şi societăţii civile.

”A fost o întâlnire legată atât de legea vaccinării cât şi de situaţia vaccinării în general. (…) Mi s-a cerut o informare cu privire la aprovizionarea cu vaccin ROR, pentru că asta este stringentă la momentul de faţă. L-am informat pe prim-ministru că azi se semnează pentru cele 10.000 de doze care sunt deja în ţară şi care pot să intre neîntârziat la medicii de familie – săptămâna viitoare vor fi la medicii de familie – şi că s-a semnat deja contractul şi pentru cele 109.000 de doze. În acelaşi timp, l-am informat pe prim-ministru că toate contractele pe care le demarăm pe vaccinuri din acest moment sunt pe acord-cadru de minimum doi ani până la patru ani în aşa fel încât să asigurăm predictibilitatea şi aprovizionarea cu vaccin pentru a nu se mai ajunge în această situaţie în care România este la momentul de faţă”, a declarat Florian Bodog, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii societăţilor profesionale, asociaţiilor şi societăţii civile pe tema vaccinurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *