Piloşii lor, groparii noştri

Ne-am scos…ca ţară şi ca neam. Unii se aleg cu milioanele de euro în conturi, alţii cu steaua lor de fraieri, mă refer la cei care au votat cu ochii larg închişi corupţii aflaţi acum la toate butoanele statului pe motiv că oricum … toata lumea fură.

Timp de peste două decenii, băieţii deştepţi din politică ne-au acuzat că avem ceea ce merităm. Şi au dreptate. Si tot timp de peste două decenii am ţinut parte electoratului afirmând că oferta politică a fost atât de proastă încât nu aveau o variantă reală…corupţii PSD s-au întrecut la furat cu cei ai PNL sau PDL.

Pe nesimţite, chiar sub ochii noştri, ne-am trezit cu ţara împărţită-n două: a lor şi a noastră.

În ţara lor totul e posibil, totul e permisibil, totul are un preţ…nu şi valoare, dar asta e altceva, intrăm în alt subiect.

Băieţii au confiscat tot, chiar şi posturile din administraţia publică destinate specialiştilor. Copiii lor sunt plantaţi în posturile din administraţia publică deşi nu au pregătirea sau experienţa necesară impusă de fişa postului.

Condiţiile impuse unui candidat obişnuit, unui „sărăntoc aflat la prima generaţie încălţată”, acesta  e termenul folosit de corupţii proveniţi din aceeaşi categorie, dar nici asta nu mai contează, bat de departe înscrierea pentru un program al NASA.

Un pilos poate să ocupe orice post doreşte doar pentru că s-a născut în familia potrivită.

Primăria Râmnicului a scos la concurs trei posturi de aşa-zişi consilieri, posturi cu dedicaţie pentru copilele unor apropiaţi ai primarului Mircia Gutău.

S-a dat concurs, subiectele au fost „foarte grele”, dar debutantele au trecut cu bine proba, o probă în care cel care supraveghea marea confruntare a numărat toţi bulbii de var de pe pereţii sălii…nu de alta dar risca expulzarea din oraş dacă schimba zona.

Nu am nimic cu pilele, copilele, târfuliţele şi aici mă refer şi la bărbaţii care se prostituează, dar parcă ar trebui să existe totuşi un dram de decenţă dacă vrem să ne facem bine ca sistem administrativ, ca ţară.

Am spus şi am să o spun din nou, chiar dacă mă repet, că într-un sistem economic dezvoltat se poate fura mai mult dacă esti băiat deştept.

Şi dacă eşti o odraslă deşteaptă, că doar tatăl e un afacerist de succes, poţi să-ţi administrezi o afacere privată, nu să-ți înfigi colţii într-un job prăpădit la stat.

Slujba de la stat e varianta săracului, a unuia care nu are nici banii, nici pilele necesare în dezvoltarea unei afaceri de succes.

Toţi greii din România se laudă că au făcut averile colosale din prezent pentru că i-a dus mintea la timpul potrivit. Întrebare, întrebătoare…dacă inteligenţa sclipitoare i-a ajutat să facă primul milion de euro…cum se face că odraslele lor ajung în posturi publice în loc să producă la rândul lor un milion de euro, să fie proprii lor şefi, să nu stea la mila şi fiţele unor indivizi lipsiţi de scrupule.

Cele trei debutante o vor duce bine în mandatul lui Mircia Gutău, mai mult ca sigur, dar ce se vor face după pensionarea acestuia? Nimeni nu e veşnic, nici chiar Mircia Gutău.

Din câte ştim se pregăteşte un nou „lot” la Consiliul Judeţean, tot pentru posturi de debutanţi; va fi interesant de văzut cine vor fi câştigătorii.

Actualul guvern poate fi considerat produsul acestei practici…oameni numiţi în funcţii publice doar pe criterii politice.

Dezastrul este atât de evident încât se îngrozesc şi ei de prostiile debitate şi aprobate: proiecte aberante fără sursă de finanţare, impozite şi taxe puse pe ajutorul de înmormântare, pe indemnizaţia veteranilor şi văduvelor de război, care primesc o sumă jenantă, impozitul pe gospodărie etc.

În prezent, România e jucată la ruletă de propriul guvern, o ruletă rusească in urma căreia doar gaşca lor va câştiga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *