DRDP Craiova „decapitată” de DNA. Vâlcea în vizor

Nouă şefi de district din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova sunt audiaţi la sediul Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu privire la modul în care s-a derulat contractul-cadru pentru întreţinere drumuri încheiat în 2008, pe care instituţia l-a avut cu SC Tehnologica Radion, informează News.ro.

Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, în anul 2011, Consiliul Concurenţei s-a autosesizat în legătură cu zece companii care au participat la licitaţia pentru atribuirea contractului „Acordul-cadru pentru lucrări şi servicii de întreţinere multianuală iarnă- vară 2008 – 2011”, astfel încât contractele au fost atribuite prin rotaţie.

Potrivit surselor citate, şefii de district audiaţi au declarat procurorilor, întrebaţi cum au semnat foile de parcurs, au răspuns: „Aşa cum am fost instruiţi”.

Deşi nu a fost încă confirmată informaţia, se pare că şi conducerea Secţiei de Drumuri Naţionale Vâlcea, este anchetată.

Firma de construcţii Tehnologica Radion, intrată în insolvenţă în septembrie 2014, este controlată de Theodor Berna, un om de afaceri controversat, cercetat în mai multe dosare ale procurorilor.

Anul trecut, Berna l-a denunţat pe deputatul Sebastian Ghiţă la DNA, acuzându-l de şantaj, şi s-a constituit parte civilă cu suma de 610.000 lei în dosarul în care Ghiţă a fost trimis în judecată alături de poliţişti şi procurori cu funcţii de conducere în Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *