ANAF Vâlcea, pasibilă de plata unei despăgubiri de 25 miliarde de lei

Serviciul Antifraudă a fost “prins” cu abuzul în serviciu de magistraţii Curţii de Apel Piteşti. Acuzaţiile formulate de patronii firmelor din Vâlcea cu privirea la hărţuirea la care sunt supuşi de ANAF s-au dovedit a fi reale, faptul a fost  confirmat de decizia Curţii de Apel Piteşti. 

 

Inspectorii ANTIFRAUDA şi mai apoi cei din cadrul  ANAF Vâlcea, care veniseră cu un an în urmă în contro de fond, au declanşat  o amplă acţiune împotriva evaziunii fiscale, din exces de zel au comis abuz peste abuz împotriva unor firme incomode care au atacat modul în care instituţia a înţeles să-şi facă norma.

Florin Brăgău şi firmele conduse de acesta au picat pe zarurile Antifraudă, inspectorii au decretat ca acesta a făcut evaziune fiscală, l-au pus să plătească peste un milliard de lei şi i-au distrus câteva contracte interne şi externe prin popriri, notificării trimise la parteneri lor de afaceri, controale încrucişate la parteneri comerciali naţionali şi internaţionali. După un an şi jumătate de procese, Curtea de Apel Piteşti i-a dat dreptate lui Brăgău printr-o decizie definitivă şi irevocabilă în procesul ANAF – Brăgău şi firmele acestuia.

Acesta a decis să dea în judecată, pentru abuz în serviciu, defăimarea administratorului şi a asociaţilor grup-ului de firme, cele două instituţii: ”M-au făcut eavazionist, mi-au speriat clienţii din ţară şi străinătate, au dorit să mă ingenuncheze definitiv… Am făcut o expertiză extrajudiciară şi am constatat că ANAF mi-a produs un prejudiciu de 25 de  miliarde de lei. Voi  da în judecată pentru abuz în serviciu şi oblig să-mi plătească daune materiale. Banii pierduţi în urma prejudiciilor cauzate conform expertizei tehnico – fiscale. Cazul meu devine practică judiciară pentru firmele de consultanţă naţională. Eu am avut o echipă de avocaţi foarte buni, îi mulţumesc doamnei prodecan a Baroului Vâlcea, Vlădulescu Floriana şi echipei de jurişti condusă de avocatul Marius Craioveanu. De doi ani am arătat că abuzurile comise de ANAF poti fi amendate de instanţa de judecată.”, a precizat Brăgău.

D.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *