Sensurile giratorii la… reevaluare

Sensurile giratorii din Râmnic vor face obiectul unui studiu de trafic aprofundat pentru stabilirea necesităţii lor în carosabil.

După opt ani şi mai bine, timp în care am tot semnalat faptul că mare parte  au fost făcute doar pentru cheltuirea abuzivă a banului public, primarul Mircia Gutău, cel care a “plantat” primul sens giratoriu din oraş, cel din Goranu, a decis să facă totuşi un studiu de trafic din cauza sensurilor giratorii construite de foştii viceprimari Romeo Rădulescu şi Ion Matei. Sunt multe şi amplasate greşit. Aşa a reieşit la prima numărătoare.

Conducătorii auto înjură în continuare edilii care au strangulat circulaţia cu astfel de lucrări în spaţii foarte strâmte, cum este cazul sensului giratoriu care incurcă circulaţia spre strada Dacia. Primarul Mircia Gutău a anunţat că cel mai probabil acesta “va zbura” de pe carosabil deoarece creează un nod inutil în trafic.

Edilul oraşului a ajuns la concluzia că în Râmnic se circulă foarte greu, însă nu a spus ca el este principalul vinovat pentru nebunia din traficul local.

Firma care va realiza studiul de trafic a făcut deja o schiţă cu noile trasee. Explicaţiile sunt inutile, primarul s-a încurcat în ele în momentul în care a încercat să le expună Consiliului Local. Îl sfătuim să facă şi nişte plăcute indicatoare pentru explicarea noilor rute…că nu se ştie niciodată.

Un lucru este sigur…pe strada principală se va circula normal. Nu ştim dacă cele două poduri îşi vor mai păstra calitatea de sens giratoriu deoarece la intersecţia cu Splaiul Independenţei primarul a anunţat că va face alt sens giratoriu.

Pe scurt…sensurile giratorii vechi, construite de foştii edili, vor fi desfiinţate în anumite zone pentru a face loc unor sensuri giratorii noi ce urmează a fi construite de actualul primar.

Sper că s-a înţeles cum va funcţiona sistemul de trafic realizat de firma de specialitate care a oferit deja consultanţa tehnică, şi fără contract, în avans, pentru rezolvarea rapidă a bulibăşelii din traficul vâlcean. O debandadă comisă de primarul Mircia Gutău care se încăpăţânează în menţinerea unor decizii proaste doar pentru că sunt ale lui şi basta.

 

Un comentariu la „Sensurile giratorii la… reevaluare

  • 21 mai 2017 la 13:43
    Permalink

    S-au facut si se fac ‘sensuri’ giratoriu dupa bunul plac, fara nici o logica si fara niciun studiu de trafic, studiul se face doar cand se blocheaza traficul! „Gospodarul” principal al orasului este sef peste oras, ca la ultima facultate pe care a absolvit -o cu brio mai, repede decat era prevazut, primele masuri luate de „jupin” au fost:
    sa faca ‘sens’ unic la el pe strada, sa puna limitatoare de viteza, tot la el pe strada, sa faca ‘sens’ giratoriu din cele doua poduri, mai are ‘sens’ sa continui ?!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *