Legea salarizării BLOCHEAZĂ România

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a decis ca programul plenului să fie prelungit până la finalizarea dezbaterilor și până la votul final în ceea ce priveşte Legea Salarizării.

„Până la finalul sesiunii parlamentare, legea trebuie să treacă și de votul camerei deputaților, ca să poată intra în vigoare de la 1 iulie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Chiar dacă o lege a slarizării era aşteptată de mult în România, actuala ei formă nu mulţumeşte pe toată lumea, astfel mai multe sindicate au anunţat că vor intra în grevă miercuri dimineaţa.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Federaţia Sindicatelor din Administraţie Publică Locală ”Sed Lex”, Pro Lex, FNSA, Forţa Legii şi Proadministraţia au anunţat încă de luni că vor bloca toată activitatea şi vor protesta în faţa Parlamentului şi a Ministerului Muncii. În acest context, activitatea din finanţe publice, primării, consilii judeţene, poliţie, etc va fi blocată dacă sindicaliştii nu vor primii ceea ce revendică, salarii echitabile.

Marţi dimineaţa, conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale AMBULANŢA din România anunţă că va demara cel mai mare protest sindical din sănătate. Motivul fiind tot proiectului legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, care va „duce la scăderea veniturilor salariale ale personalului din serviciile de ambulanţă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *