Lionel Messi condamnat, definitiv, la 21 de luni de închisoare

Curtea Supremă din Spania a confirmat, miercuri, pedeapsa lui Lionel Messi: 21 de luni de închisoare, după cum anunță presa iberică, citată de DIGI24. Nu a scăpat de sancțiuni nici tatăl fotbalistului, Jorge Messi, care a primit 15 luni de închisoare.

Ultima ședință a Curții Supreme a avut loc pe 20 aprilie, iar miercuri, 24 mai, s-a pronunțat hotărârea luată după judecarea apelului depus de starul Barcelonei și tatăl său. Cei doi condamnaţi – Lionel și Jorge Messi – au cerut anularea sentinţei iniţiale, din iulie 2016, în timp ce acuzarea a cerut Curții Supreme să menţină condamnarea de 21 de luni de închisoare.

Chiar dacă înaintea procesului a returnat prejudiciul de 4,1 milioane de euro – sumă provenită din drepturile de imagine din perioada 2007-2009 – familia Messi nu a scăpat de pedeapsă, după ce a recunoscut acuzațiile de fraudă fiscală.

În ciuda pedepsei primite, libertatea lui Messi nu este în pericol. În Spania, pedepsele mai mici de 24 de luni nu implică intrarea în închisoare, astfel că sancţiunea de un an şi nouă luni primită de Messi este cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *