UNCJR susţine legea salarizării. Angajaţii din CJ-uri se pregătesc de grevă

Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România a hotărât marți, 23 mai 2017, în cadrul Adunării Generale să susțină public proiectul legii salarizării unitare, aflat în Parlamentul României.

Este cunoscut faptul că  Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România reprezintă vocea autorităților publice județene în politicile administrative, dar și faptul că, din această perspectivă, știe cel mai bine care sunt nevoile și necesitățile atât ale funcționarilor cat și ale cetățenilor.

În acest context,  UNCJR  salută  proiectul de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Acesta răspunde necesitatii creării  unui cadru normativ echitabil, rezonabil și predictibil și elimină discriminările produse de legislaţia succesiv emisă şi aplicabilă la acest moment în domeniul salarizării personalului bugetar.

Ne exprimam convingerea că  legea salarizarii unitare, pe care asociatia noastra o sustine in forma propusa, va  aduce un climat de normalitate într-un sector atât de important al societăţii, urmand sa asigure condiţiile necesare unei performanţe superioare a întregului sistem din administraţia publică.

Atât UNCJR cât și restul asociațiilor autorităților publice locale au militat în ultimii ani pentru o salarizare unitară și echitabilă. Avem convingerea că doar în acest mod vom putea avea un corp al funcționarilor publici performant, în acord cu răspunderea asumată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *