Condamat definitiv de ANI, Dinucă de la Garda Forestieră îşi lasă postul moştenire

Garda Forestieră a “reuşit” să scape în sfârşit de Gheorghe Dinucă, şeful Direcţiei de Control, în urma unui control al Agenţiei Naţionale de Integritate care a descoperit că acesta a făcut jaf în pădurile  judeţului. A furat codrii judeţului cu acordul şefilor de la Bucureşti. Deşi ancheta a demarat încă din 2014, Garda Forestieră l-a lăsat pe funcţie până la finalizarea procesului. Între timp, fiul lui Dinucă, unul dintre cei mai bogaţi inspectori silvici ai României, actualmente angajat inspector pe zona Gorj, ar fi intrat pe lista scurtă pentru preluarea postului. Astfel, afacerea va avea continuitate, capii de la Bucureşti ar fi acceptat “oferta” propusă de seniorul Dinucă.  Nimeni nu ştie cum şi din ce a făcut juniorul averea colosală, dar ancheta făcută dezvăluie o parte din acest mister. Informaţia a fost dată pe surse de angajaţii Gărzii Forestiere Vâlcea, în cazul în care se va  confirma se poate spune că directorul Dinucă şi-a lăsat moştenire funcţia de la stat cu binecuvântarea conducerii de la Bucureşti..

Gheorghe Dinucă, directorul Direcţiei de Control Regim Silvic şi Activităţii Cinegetice din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, a fost informat în 2014, de către Agenţia Naţională de Integritate, că a fost declanşată procedura de sesizarea a Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către acesta în perioada exercitării funcţiei publice. Dinucă deţinea funcţia de director adjunct al ITRSV Vâlcea, actualmente Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea.

Curtea de Apel Craiova a admis  în data de 11 februarie 2015  sesizarea împotriva cercetaţilor intimaţi Dinucă Gheorghe şi Dinucă Elena. “Constată că intimaţii cercetaţi au dobândit în mod nejustificat suma de 175.153,88 lei. Confiscă de la cercetaţii intimaţi această sumă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare pentru părţi şi procuror”. Gheorghe Dinucă a formulat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva hotărârii dată de Curtea de Apel Craiova. Înalta Curte s-a pronunţat pe data de 11 mai 2017: „DECIZIA Nr. 1745/11.05.2017. Respinge recursul formulat de Dinucă Gheorghe şi Dinucă Elena împotriva Sentinţei nr.74 din 11 februarie 2015 a Curţii de Apel Craiova – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 11 mai 2017”. Astfel, decizia Curţii de Apel Craiova rămâne în picioare. Iată ce spunea Agenţia Naţională de Integritate la data de 25 martie 2014, într-un comunicat de presă: „Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 879.755,35 Lei (aprox. 221.273,35 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către DINUCĂ GHEORGHE, Director adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Râmnicu-Vâlcea. În perioada ianuarie 2005 – decembrie 2011, DINUCĂ GHEORGHE a realizat venituri salariale în cuantum de 210.388 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 1.090.143,35 Lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 879.755,35 Lei (aprox. 221.273,35 Euro). Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către DINUCĂ GHEORGHE în perioada exercitării funcţiei publice. DINUCĂ GHEORGHE a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere. Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare”.

D.N.

2 comentarii la „Condamat definitiv de ANI, Dinucă de la Garda Forestieră îşi lasă postul moştenire

 • 5 iunie 2017 la 8:43
  Permalink

  Numai int-un stat mafiot bananier se poate asa ceva. Mafia in familie.
  Care este punctul de vedere al Institutiilor statului ?
  Dar se pare ca , increngatura cu hoti este atit de mare si cuprinde si aceste Institutii.
  Saraca tara bogata , pe mina cui ai incaput!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *