Chisalom şi Ştefănescu pleacă în Spania pe banii râmnicenilor

În perioada 21 – 22 iunie, la Barcelona (Spania) va avea loc Seminarul internaţional LIFE Platform Meeting on Climate Action in Urban Areas, organizat de Convenţia Primarilor din UE.

Astfel, Consiliul Local a decis ca reperentanţii municipiului Râmnicu Vâlcea la semninarul de la Barcelona să fie Dumitru Chisalom (consilier PSD) şi Ştefănescu Simona-Elena (consilier PER).

Înreaga excursie a celor doi consilieri va costa bugetul local 7.271 lei, din care: 6000 lei -servicii de transport şi cazare şi 1271 lei – diurnă.

Municipiul Râmnicu Vâlcea, începând cu anul 2008, este membru al Pactului Primarilor, o iniţiativă a Comisiei Europene care reuneşte peste 7.000 de autorităţi locale şi regionale din 57 ţări şi un instrument-cheie al politicii energetice a UE, datorită căruia oraşele şi regiunile au capacitatea de a acţiona în cele mai relevante sectoare ale cererii de energie şi dezvoltare urbană durabilă.

Principala temă a seminarului este reducerea emisiilor de CO2, în consiţiile în care oraşele generează 75% din emisiile de dioxid de carbon, iar Uniuniea Europeană s-a angajat reducă acest efect cu 20%, până în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *