Nimic nu se pierde… “Silozurile” de la Seaca, transformate în centru de recuperare

Politicienii spun din nou lucruri trăsnite. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, social democratul Constantin Rădulescu, a dat una din puţul gândirii săptămâna trecută, din cauza disperării, nu de alta, dar şi a politicii demagogice a partidului. Fostul deputat intenţionează să transforme silozurile de la Seaca, adică Centrul de Expoziţii şi Congrese OLTEXPO, o construcţie fără utilitate publică,  într-o clinică de tratament. Ţinem să precizăm că respectivele “silozuri” sunt amplasate la dracu` în praznic, într-o zonă în care şi păsările şi-au schimbat ruta de zbor.

 

Centrul de Congrese şi Expoziţii OLTEXPO a fost construit în 2010 cu foarte mari probleme. Nici zidirea în temelie a nevestei fostului preşedinte, Dumitru Buşe, nu ar fi ajutat prea mult, dar s-a facut. Investiţia a fost de peste 12 milioane de euro, mare parte, cam 10.000 de euro bani europeni, construcţia. De fapt cele 5 corpuri de clădire sub formă de silozuri, se întind pe o suprafaţă de 55.000 de metri pătraţi. Mulţi, foarte multi ţinând cont că de 5 ani de zile conducerea CJ Vâlcea încearcă degeaba să-i dea o utilitate, dar nimeni nu se înghesuie să-şi deschidă o afacere într-un ţinut al nimănui.

Nu ştim cum a ajuns Constantin Rădulescu la ideea transformării lui în clinică, în condiţiile în care nu are arhitectura şi dotarea necesară…mai precis, nu are nici apa necesară pentru realizarea procedurilor medicale.

Pentru un astfel de proiect CJ sau Primăria Călimăneşti ar trebui să investească alte câteva milioane de euro pentru realizarea unei aducţiuni de apă din staţiunea mamă.

O lucrare imposibil de realizat dacă ţinem cont de lentoarea cu care s-a realizat proiectul în cauză, cât  şi cel de-al doilea proiect, Mirajul Oltului; un proiect demarat în 2012 ce trebuia finalizat în august 2014, care a costat  8 milioane de euro, şi pe care Primăria Călimăneşti refuză să-l administreze.

În clinica lui Rădulescu nu prea există lumină naturală, totul funcţionează pe curent electric care pică mai mereu din cauza subdimensionării reţelei. Terapia într-o astfel de clinică funcţionează pe aparatură electrică, nu la lumânare sau pe lampă cu gaz.

Proiectul ţine de SF, dar şeful judeţului nu a promis că-l va face, a precizat într-un acces de luciditate că va demara lucrarea doar cu avizul specialiştilor.

Actualul complex a primit un răspuns favorabil de la specialişti, dar fosta conducere a CJ a demarat proiectul fără să ţină cont de expertiza acestora.

D.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *