CET Govora suspectată de prăbuşirea caselor de la Alunu

Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a anunţat că astăzi, 12 iunie, s-a constituit o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere calificată şi abuz în serviciu. Ancheta a demarat la cererea prefectului Florian Marin, care în cadrul şedinţei de astăzi a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţe, a cerut în mod direct demararea cercetărilor din partea Parchetului. Singura societate care mai are lucrări în zonă este CET Govora, care a devenit principalul suspect pentru dezastrul de la Alunu.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea s-a constituit astăzi, 12 iunie 2017, o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere calificată şi abuz în serviciu, pentru încălcarea unor dispoziţii prevăzute de Legea minelor,  referitor la condiţiile în care s-a produs, începând cu data de 09 mai 2017,  alunecări de teren,  care au continuat şi  au   afectat terenuri agricole şi forestiere, gospodării ale populaţiei, infrastructura tehnico-edilitară a localităţii Alunu, judeţul Vâlcea  punând în pericol drumul judeţean DJ 605C, fiind afectată suprafaţa totală de 62,59 ha teren şi 6 gospodării.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală”, se arată în comunicatul Parchetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *