După ultima etapă se vor cunoaşte echipele care vor juca barajul pentru menţinere / promovare în Superligă

Cu o etapă înainte de final, echipa preşedintelui Marian Joiţa, AS Chimia 2012 a promovat în Superligă din postura de câştigătoare a Seriei Est a Ligii a 4-a.  Chimiştii au 57 de puncte, cu 9 mai multe faţă de ocupantele locurilor 2 şi 3, Strejarul Vlădeşti şi Foresta Malaia, ambele câte 48 de puncte.

Cealaltă echipă deja promovată în Superligă este Olteţul Alunu, echipă care are 68 de puncte în Seria Vest, cu 9 mai mult decât locul 2, Olteţul Bălceşti.

Situaţia e neclară în privinţa meciurilor de baraj pentru Superligă. Astfel, dacă locul 5 din Superligă retrogradează direct, FC P. Otăsău poate scăpa  de acest loc dacă face şi egal în ultima etapă, la Brezoi. În acest caz, retrogradează  direct Minerul Costeşti, echipă care în ultima etapă va sta.

Nici locul 2 în Seria Vest a Ligii a 4-a nu e sigur. Acum acolo e Olteţul Bălceşti. Dar cei din Bălceşti au doar 3 puncte avans faţă de Viitorul Valea Mare şi vor juca ultima etapă acasă cu Olteţul Alunu. Dacă cei din Bălceşti pierd şi Valea Mare  câştigă la Vaideeni, la egalitate de puncte pe locul 2 trece Viitorul Valea Mare, care are avantajul meciurilor directe: 0-0 la Bălceşti şi 7-1 pentru Viitorul la Valea Mare.

Lupta pentru locul 2 continuă şi în Seria Est a Ligii a 4-a. Stejarul Vlădeşti şi Foresta Malaia au cîte 48 de puncte. În ultima etapă, Foresta Malaia joacă acasă cu Sporting Galicea, iasr Stejarul Vlădeşti, în deplasare, cu AS Chimia 2012.  Dacă ambele echipe câştigă şi termină cu acelaşi număr de puncte, la meciurile directe  avantaj are Stejarul Vlădeşti: 0-1 la Malaia şi 4-2 acasă.

Meciurile de baraj pentru Superligă se vor juca pe 24 sau 25 iunie, returul pe 1 sau 2 iulie

 

PROGRAMUL TURULUI BARAJ SUPERLIGĂ

 

Olteţul Bălceşti / Viitorul Valea Mare – Lotru Brezoi

FC P. Otăsău / Minerul Costeşti – Stejatrul Vlădeşti / Foresta Malaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *