Semnalizarea drumurile publice la nivel cu cale ferată, în atenţia deputatului Dumitru Lovin

Deputatul ALDE, Dumitru Lovin, este coinţiator al proiectului de lege care vizează semnalizarea corespunzătoare a drumurile publice la nivel cu cale ferată. “Din păcate, ţara noastră ocupa unul dintre primele locuri în Europa, la numărul de morţi din accidente rutiere. Potrivit ultimelor statistici, la un milion de locuitori se înregistrează aproape 100 de morţi, dublu faţă de media Europeană, pe acelasi numar de locuitori. Suntem întrecuţi doar de Bulgaria, iar la polul opus se află Suedia şi Marea Britanie.

Din această cauză, împreună cu colegii mei din Parlament, am considerat că sunt necesare noi eforturi pentru salvarea de vieţi omeneşti pe drumurile publice, pentru a evita pe cât posibil ca tragedii ca cea de la Viişoara în care patru tineri au decedat să mai aibă loc. Astfel că, la invitaţia colegului Marian Cucşa, am devenit unul dintre iniţiatorii proiectului de lege care vizează «semnalizarea corespunzătoare a drumurilor publice la nivel cu cale ferată».

După ce acest proiect de lege va fi adoptat în procedură de urgenţă, Ministerul Transporturilor prin Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR se obligă să semnalizeze corespunzător drumurile publice la nivel cu cale ferată, iar acest lucru se va realiza prin: Instalaţii de semnalizare automată fără bariere reprezentate de dispozitive cu lumini intermitent-alternative roşii şi stingerea semnalizării de control reprezentate de lumina intermitentă albă şi, acustic, prin emiterea de semnale sonore intermitente; Sisteme automate luminoase, prevăzute cu semibariere; Bariere care sunt acţionate manual.

Totodată, iniţiativa legislativă urmăreşte reducerea numărului ridicat de accidente rutiere soldate cu victime omeneşti care au loc pe drumurile publice în zona trecerilor la nivel cu calea ferată” – a concluzionat deputatul Dumitru Lovin.

Un comentariu la „Semnalizarea drumurile publice la nivel cu cale ferată, în atenţia deputatului Dumitru Lovin

  • 13 iunie 2017 la 8:20
    Permalink

    Daca este vorba de , „Semnalizarea drumurile publice la nivel cu cale ferată” atunci sigur va fi un succes pentru zoiae tache. Daca era vorba de semnalizarea drumurilor publice la nivel cu calea ferată atunci era un esec. Limba romana bato vina dar la virsta asta iti mai joaca si feste. Ce nu stie zoaie este ca , de intretinerea caii ferate se ocupa CFR Infrastructura. Sau asa vorbesc coinitiatorii. De ce nu este initiator de proiect? Pentru ca nu stie.
    Culmea culmilor va fi ca , dupa initierea proiectului de lege si aprobarea lui , prima victima la un asemenea pasaj modernizat sa fie chiar zoaie tache. Amin.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *