Carnete de conducere eliberate… ilegal de Poliţia Rutieră

Caz incredibil la Poliţia Rutieră, un cetăţean considerat de psihiatrii inapt pentru deţinerea unui carnet de conducere a fost chemat ieri dimineaţă…să intre în posesia permisului.

Debandadă mare la Poliţia Rutieră, nu ştim ce face comisarul Florian Ioniţă, dar angajaţii din subordine sunt mai terminaţi psihic decat cei din afara instituţiei sau îi doare-n cot de lege.

Un cetăţean de 85 de ani cu probleme grave de sănătate a fost chemat ieri dimineaţă să-şi ridice permisul de conducere suspendat de poliţie în urma unor documente eliberate de medicul psihiatru şi de comisia de Medicină Legală.

Cetăţeanul în cauză suferă de Parkinson şi Alzheimer, afecţiuni confirmate de medicul psihiatru şi de comisia de Medicina Legală.

Medicul psihiatru a trimis Poliţiei Rutiere certificatul care confirmă faptul că respectivul este inapt pentru deţinerea certificatului de conducere, act suspendat de poliţie din cauza vârstei şi a celorlalte  probleme de sănătate.

Poliţia i-a ridicat permisul  în baza certificatului eliberat de medicul psihiatru  şi l-a trimis în comisia de medicină legală pentru finalizarea procedurilor legale. Până în acest moment totul a decurs perfect.

Medicii au decis de comun acord că cetăţeanul care tremura din toate încheieturile este inapt pentru deţinerea unui permis de conducere.

Angajaţii de la Rutieră au fost de altă părere: au considerat că cetăţeanul de 85 de ani cu  problemele psihice grave… şi un braţ lipsă nu este un pericol public şi poate participa la trafic…doar strada a devenit  un loc de joacă.

Aşa se face că unul dintre angajaţii comisarului Ioniţă a eliberat un nou permis fără să verifice baza de date, dacă ar fi făcut efortul ar fi aflat că permisul a fost suspendat de instituţia la care lucrează, iar eliberarea unui permis nou nu se putea face decât în baza unor certificate medicale parafate de specialişti.

Comisarul Florian Ioniţă ne-a oferit un răspuns tras de păr prin care a aruncat toată vina pe cetăţeanul în cauză: “ O astfel de situaţie este imposibilă, dar daca s-a întâmplat e foarte grav.”

După o scurtă anchetă în care a implicat toată suflarea din birouri, comisarul Ioniţă ne-a informat că permisul cu pricina nu a fost eliberat, deşi actul se afla in sertarul cetăţeanului: ,,Cetăţeanul de care vorbiţi a comis o ilegalitate, s-a prezentat la biroul din Zăvoi şi a cerut alt permis pentru că l-a pierdut pe cel vechi. Certificatul medical eliberat de comisia de Medicină Legală a fost înregistrat la noi în data de 6 iunie, cei de la Zăvoi nu aveau  aceste date în momentul în care solicitantul a depus cererea pentru un nou permis. Persoana respectivă riscă să răspundă penal pentru fapta comisă. (…) La această oră, din câte ştiu, angajaţii nostri s-au sesizat şi  au rezolvat problema”, a declarat şeful Poliţiei Rutiere.

La ora respectivă problema era departe de a fi rezolvată. Şeful Poliţiei Rutiere habar nu avea că cetăţeanul în cauză suferea de demenţă şi nicio instanţă din lume nu l-ar fi condamnat, poate doar cu 7 zile la Drăgoieşti, dar aşa se întâmplă când dai declaraţii fără acoperire.

În timp ce şeful Poliţiei Rutiere încerca să găsească scuze pentru ilegalitatea comisă, o trupă de poliţişti încercau să recupereze permisul eliberat ilegal. Rutierii lui Ioniţă au descins în grup la poarta cetăţeanului pentru recuperarea actului, o idée extrem de proastă care a declanşat un adevărat scandal în plină stradă.

Posesorul permisului de conducere a refuzat să le dea drumul în curte, deci şi  permisul de conducere. Poliţiştii s-au ales cu câteva injurături şi cu promisiunea unui proces în instanţa de judecată … pentru hărţuire.

 

D.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *