Soarta Căminului de Bătrâni de la Bălceşti în mâinile Consoliului Local

Consiliul Judeţean Vâlcea a făcut din nou apel la Consiliul Local şi Primăria Bălceşti pentru rezolvarea situaţiei Căminului de Bătrâni de la Bălceşti. Consiliul Judeţean solicită primăriei Bălceşti să treacă clădirea căminului din domeniul public local, în domeniul public judeţean pentru a-şi putea continua activitatea.

„Prin adresa nr. 7850, Consiliul Judeţean Vâlcea le-a reiterat azi, 13 iunie, primarului Constantin Aleca şi Consiliului Local al oraşului Bălceşti disponibilitatea pentru rezolvarea situaţiei intervenite la Căminul pentru Persoane Vârstnice Bălceşti.

Acest demers al Consiliului Judeţean este de fapt o revenire la numeroasele solicitări anterioare de preluare a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Căminul pentru Persoane Vârstnice Bălceşti, din domeniul public al oraşului Bălceşti, în domeniul public al Judeţului Vâlcea, precum şi a serviciului social, în integralitatea lui, pentru a putea fi transformat în Centru de îngrijire şi asistenţă, în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.

Dacă nici de această dată autorităţile locale nu vor accepta oferta Consiliului Judeţean Vâlcea de rezolvare a acestei probleme, care implică atât beneficiarii, cât şi personalul angajat al centrului, atunci vor fi nevoite să asigure finanţarea pe plan local sau să desfiinţeze acest serviciu social”, se arată într-un comunicat emis de CJ Vâlcea.

Fără un spaţiu, Consiliul Judeţean poate doar să preia beneficiarii, pe care să îi distribuie în centrele de îngrijire şi asistenţă a persoanelor cu dizabilităţi, aflate în subordinea DGASPC Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *