Vrem nu vrem, primarul Gutău face ce vrea cu liceul Oltchim

Vineri, 16 iunie, primarul Râmnicului, Mircia Gutău a convocat o şedinţă extraordinară a Consiliului Local. Şedinţa are ca scop preluarea abuzivă, după cum spun unii, a imobilului şi a bazei materiale a Liceului Teoretic Oltchim şi predarea acestuia către Universitatea de Stat Piteşti.

Primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare este preluarea unor terenuri şi imobile din domeniul Ministerului Educaţiei şi trecerea acestora în domeniul public local. Este vorba de terenul şi clădirile fostei Unităţi Militare de la Vlădeşti, acolo unde în ultimii ani a funcţionat, fără prea mare succes, Universitatea de Stat din Piteşti. Ceea ce este de menţionat este faptul că în urma tuturor demersurilor din partea Primăriei către Guvern, acesta nu a dat niciun răspuns. Deci CL Vâlcea nu are aviz de preluare nici din partea Ministerului Educaţiei şi nici din partea Guvernului.

Al doilea punct de pe ordinea de zi se referă la preluarea bazei materiale a Liceului Teoretic Oltchim şi trecerea acestuia din administrarea consiliului de administraţie în administrarea Consliului Local în vederea transmiterii acestuia în administrarea Ministerului Educaţiei – Univeristăţii din Piteşti.

Zilele trecute a avut loc o şedinţă publică prin care se propunea ca Liceul Oltchim să fie desfiinţat, iar în locul lui să se mute Universitatea din Piteşti. În cadrul aşa zisei dezbateri publice s-au ridicat destule voci care au cerut ca Liceul Oltchim să rămână la locului, voci care se pare că nu au fost luate în seamă nici de primarul Gutău şi nici de consilierii locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *