Psihologul Adrian Sandu, noul preşedinte al Colegiului Psihologilor Vâlcea

Psihologii vâlceni au reuşit la a treia sau la a patra încercare să-şi aleagă noua conducere a filialei. Fostul preşedinte Dumitru Cornoiu, fost ministru secretar de stat, director în diferinte instituţii şi fost prefect de Vâlcea, a renunţat cu greu la această funcţie, noroc cu ancheta demarată pentru obţinerea ilegală a unor fonduri europene în care acesta e amestecat până peste cap.

La ultima şedinţă de alegeri, Cornoiu a plecat acasă cu proceseul verbal al şedinţei în ideea anulării procedurii. Şi a reuşit, dar nu definitiv. La câteva zile, interimarul Adrian Sandu s-a trezit fără ştampilă, autorul faptei a dosit-o iar motivul e simplu…

După demararea anchetei, Mugur Isărescu i-a propus un post de plimbător de creioane, să-l salveze de procurori şi de şomaj. Se pare că ieri, la ora când avea loc şedinţa de alegeri, Isărescu îl plimba pe Cornoiu prin Paris.Bine şi aşa.

Interesant este faptul că nici odraslele fostului prefect nu au fost prezente, au fost sfătuite să stea la vatră. Fără clanul Cornoiu şi adepţii din dotare, alegerile pentru preşedinţia Colegiului Psihologilor Vâlcea s-au desfăşurat fără scandal şi drame inutile. Psihologul Adrian Sandu a obţinut 60 de voturi,  Dana  Calotă, susţinută de  tabăra lui Cornoiu, a obţinut doar 16 voturi.

2 comentarii la „Psihologul Adrian Sandu, noul preşedinte al Colegiului Psihologilor Vâlcea

 • 15 iunie 2017 la 10:07
  Permalink

  In spiritual adevarului, doresc sa fac cateva precizari:
  Domnul Cornoiu a fost cel care alaturi de alti psihologi a pus piatra de temelie a Colegiului Psihologilor, fiind primul presedinte al Filialei Valcea. In calitate de demnitar a luptat pentru statutul psihologului si pentru o grila de salarizare corecta pentru psihologi. Copii dansului sunt doi profesionisti in domeniu ( Monica este un psiholog clinician foarte bun , iar Bogdan un bun profesionist in pishologia transporturilor ). Doresc sa colaboram ,pentru ca -asa cum spuneam – sunt oameni deosebiti care pot sprijini psihologia si psihologii.

  Răspunde
 • 15 iunie 2017 la 10:18
  Permalink

  A mai picat un mit. Mitul parvenitilor in rindul psihologilor. Sunteti morti fara Nicu Dumitru caratorul de creioane , acum.
  Pacat si urit din partea celor care au rivnit la aceasta functie aronata pe viata Cornoiului.
  Totul se va prabusi fara el si liota lui.
  Normal ar fi ca ancheta demarata pentru cercetarea obtinerii ilegale a unor fonduri europene in care acesta – Nicu Dumitru C – este amestecat pina peste cap sa se finalizeze. Altfel valcenii vor crede ca este o petarda pentru al deposeda pe om de functia primita pe viata.
  Poate Institutiile statului vor arata , macar in acest caz , care este realitatea. Dar avind in vedere ca cei care il ghidoneaza sunt tot la ciolan tare ma tem ca si acest caz va sta intr-un sertar pina il va acoperi colbul. Mare pacat. De noi , romanii.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *