Sindicatele din Educaţie îl ameninţă pe Gutău cu…avocaţii. “Nu l-am votat să ne consume, ne vom apăra în instanţă”

Situaţie fără precedent pentru sindicatele din educaţie; liderii FSLI Vâlcea nu au ştiut că întâlnirea primarului Mircia Gutău cu profesorii de la Liceul Oltchim a fost o dezbatere publică şi au boicotat-o. Respectivii au aflat de la noi că întâlnirea a fost o dezbatere care i-a conferit primarului cadrul legal pentru introducerea proiectului de desfiinţare a liceului, preluarea bazei materiale şi predarea clădirii  către Unuversitatea din Piteşti.

Cum trocul este tot o afacere oneroasă a primarului Mircia Gutău, şedinţa extraordinară de vineri nefiind validată de secretarul Ion Didoiu, sindicaliştii au declarat că vor face tot ce se poate pentru împiedicarea transferului.

Acţiune cam tardivă a liderilor de sindicat din învâţământ cu privire la desfiinţarea  Liceului Teoretic Oltchim de primarul Mircia Gutău. Profesorul Tiberiu Pană, unul dintre liderii sindicatului FSLI Vâlcea, a organizat astăzi o conferinţă în care a cerut mediatizarea abuzului în vederea stopării lui la “sursă”, adică la cabinetul primarului.  Pană a precizat că Mircia Gutău a declanşat deja o acţiune de reorientare a elevilor din teritoriu şi din oraş spre celelalte unitităţi de învăţământ. Directorii unităţilor de invăţământ au fost sfătuiţi de oamenii lui Gutău să şteargă Liceul Oltchim  de pe lista opţiunilor pentru următorul an şcolar deoarece  va fi desfiinţat.

În prezent cursurile liceului sunt frecventate de 800 de elevi, care din toamna acestui an vor fi obligaţi să se reînscrie la alte licee din oraş. Soarta celor 80 de angajaţi a rămas neclară; nimeni nu a dat un răspuns pertinent în această privinţă. Inspectorul şef Andra Bică a refuzat să-şi exprime punctual de vedere, toată afacerea fiind concertată de primarul Mircia Gutău şi de gaşca de consilieri locali aflată în subordinea sa. Gaşca primarului vrea să dea spaţiului liceului, la cheie, Universităţii Piteşti, o universitate fără activitate. Singurii consilieri care s-au opus acestui proiect au fost consilierii PNL şi ALDE.

Surse din grupul de amici ai primarului au afirmat că Universitatea va avea profil mecanic, cadrele didactice vor fi aduse din Piteşti pe salarii măricele pentru care au dat deja “darul”, unde sau către cine nu s-a precizat.

Pană a precizat că Mircia Gutău s-a întâlnit săptămâna trecută cu Liviu Dragnea, la Bucureşti: “ Nu ştiu ce sau despre ce au discutat, dar ştiu că s-au întâlnit. Ştim doar că vineri  proiectul  pentru desfiinţarea Liceului Oltchim va fi prezentat  CL, poate va trece  deoarece primarul are mjoritatea. Noi vom fi acolo şi vom încerca să stopăm acest abuz.(…) E adevărat că dl. Gutău  a ajuns la Primărie prin votul nostru, dar niciodată nu a spus că vine înapoi să ne consume, să ne devoreze. Nu pentru asta l-am votat. Masculul ALFA al comunităţii poate să rezolve această problemă altfel, dar nu aşa pentru că nu el face reţeaua şcolară ci Ministerul Educaţiei. Existau şi alte variante. Îl informăm că acest transfer are iz penal pentru că încalcă legea. Am înţeles că actualul ministru al Educaţiei a promis într-o “şuetă” cu nişte domni parlamentari că nu-şi va da avizul. Nu avem un act oficial în acest sens deoarece Primăria nu a “produs” niciun document, deocamdată. În cazul în care primarul nu renunţă, ne vom apăra în instanţă. Am angajat deja o firmă de avocaţi pentru un astfel de demers”, a declarat liderul FSLI Vâlcea.

Vineri, 16 iunie, primarul Râmnicului, Mircia Gutău va convoca o şedinţă extraordinară a Consiliului Local.

Primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare este preluarea unor terenuri şi imobile din domeniul Ministerului Educaţiei şi trecerea acestora în domeniul public local. Este vorba de terenul şi clădirile fostei Unităţi Militare de la Vlădeşti, acolo unde în ultimii ani a funcţionat, fără prea mare succes, Universitatea de Stat din Piteşti. Ceea ce este de menţionat este faptul că în urma tuturor demersurilor din partea Primăriei către Guvern, acesta nu a dat niciun răspuns. Deci CL Vâlcea nu are aviz de preluare nici din partea Ministerului Educaţiei şi nici din partea Guvernului.

Al doilea punct de pe ordinea de zi se referă la preluarea bazei materiale a Liceului Teoretic Oltchim şi trecerea acestuia din administrarea consiliului de administraţie în administrarea Consliului Local în vederea transmiterii acestuia în administrarea Ministerului Educaţiei – Univeristăţii din Piteşti.

2 comentarii la „Sindicatele din Educaţie îl ameninţă pe Gutău cu…avocaţii. “Nu l-am votat să ne consume, ne vom apăra în instanţă”

 • 15 iunie 2017 la 10:39
  Permalink

  Sa aiba legatura aceasta magarie cu actiunea de repartizare , frauduloasa , cu ani in urma a unitatii militare de la Vladesti catre Unuversitatea din Pitesti.
  Se pare ca , smecheria romaneasca isi va arata coltii si de aceasta data. Primarul care-si pune city manager ar trebui sa aiba mare grija la ce face pentru ca , o parte dintre atributii au fost derogate.
  Nu intelege nimeni slugarnicia consilierilor locali care ii cinta in struna primarului fara portofoliu sau semiprimarului , sau cum so chema el acum.
  Poate si in acest caz , respectivii consilieri sunt mindri ca sunt slugi. Pacat. Ar trebui facut public procesul verbal de la acea sedinta de Consiliu Local in care s-a hotarit impostura sa vada si ramnicenii ce panarame au votat ca sa le reprezinte interesele la nivel de municipiu.
  Rusine sa le fie tuturor , celor implicati , in frunte cu cel care se crede buricul pamintului , lucru pe care nu-l poate demonstra cu cinste si onoare. Despre spirit etic , ce sa mai vorbim.

  Răspunde
 • 15 iunie 2017 la 14:45
  Permalink

  Din pacate sunt calcati in picioare copii, parinti si profesori pentru moftul unui primar condamnat penal.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *